Sigrid ble trolig drept med slag mot hode

Politiet mener at Sigrid Giskegjerde Schjetne trolig ble drept med slag mot hode.

23.09.13 15:05

HTML EMBED

Torsdag går politiets teknikere gjennom funnene gjort på åstedene etter drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne.

Politiet har funnet mange blodspor i campingvogna som sto parkert i låven, men ikke utenfor i låven. Det kan tyde på at hun ikke blødde da hun ble fraktet til campingvogna, og at hun var pakket inn da hun ble fraktet fra campingvogna.

Funnene konkluderer med at hun ble utsatt for stump vold, sannsynlig mot hodet.

Politiet sier at det kan ha vært mulig for én person å bære henne gjennom låven, men at dette ikke ville vært lett fordi det er mange gjenstander og hindringer mellom campingvogna og låvens utgangsdør. Det er ikke funnet spor fra noen andre enn tiltalte og Sigrid i campingvogna, bortsett fra noen spor som er blanding av DNA fra flere ukjente personer. Politiet mener det også er svært lite sannsynlig at blodsporene er plantet i campingvogna.

Kom med viktig informasjon

Torsdag ettermiddag offentliggjorde politiet et bilde fra avhøret som ble gjennomført 2. november 2012. I dette avhøret ble tiltalte konfrontert med blodsporene for første gang. Nettavisen har tidligere publisert store deler av dette avhøret i skriftlig form.

Du kan lese det her: Les avhøret av den Sigrid-tiltalte

Mens politiet forteller om funnene av blodspor ved låven, begynte tiltalte plutselig å snakke om vaskemiddel. På dette tidspunktet var ikke han eller offentligheten informert om funn av salmiakk på den avdøde 16-åringen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Politiet)

Politiet har også funnet tiltaltes fingeravtrykk på en kanne med salmiakk i campingvogna. Det er også funnet flere gjenstander som det har blitt vasket med sterke vaskemidler.

- Hva tenker du på nå? spurte den kvinnelige politietterforskeren som sitter til høyre i bildet.

- Jeg lurte på om det var spor av vaskemiddel på den reklameavisa (Sigrids blod ble funnet på en reklameavis i en søppelsekk i en container på utsiden av låven).

- Hvorfor spør du om det?

- Det var en tanke som slo meg. Jeg bare jobber med teorier om den var i kontakt med vaskemiddel, og om den var på en avis.

- Hva mener du om den var i kontakt med vaskemiddel? Hva mener du med det?

- Det er en teori jeg jobber med. Det har vært snakk om noe sengetøy, og om det er pakket i noen dyner og dynket i vaskemiddel.

- Hva da mener du?

- Sigrid, om hun er pakket inn i dyner og dynket i vaskemiddel. Det er bare noe som slo meg.

- Hvor kom det fra?

- Det bare en teori. Fjerning av spor.

- Hvorfor sier du det?

- Det er bare slik jeg løser problemer. Teorier. For å løse situasjonen min, sa den tiltalte.

Senere kom han også med en teori om at Sigrid var slått i pannen. Noe som også kan se ut til å stemme med etterforskningen. Politiet sa torsdag at hun var utsatt for stump vold mot hodet.

Gjennomgår spor
Politiet startet onsdag ettermiddag med å gjennomgå funnene ved Østensjø Kanvas barnehage der Sigrid forsvant 5. august 2012. Torsdag forteller de om sporene funnet i og utenfor låven på Bryn der campingvogna sto, på funnstedet på Kolbotn og på Sigrid under obduksjonen.

HTML EMBED

Inne i campingvogna er det funnet en rekke blodspor som stammer fra 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne. Politiet tror at blodsporene ble avsatt mens Sigrid var i live, men at dette ikke er mulig å si med sikkerhet. Politiets vitne sier likevel at han aldri har sett slike blodspor avsatt av en død person.

Klikk på bildet for å forstørre.

Påkjørt
Påtalemyndigheten mener at jenta var i live da hun ble fraktet bort fra området, og at bortføreren var den tiltalte 38-åringen. Mannen skal ha brukt en grønn citroên xantia til ugjerningen. Denne bilen fikk skader i fronten som påtalemyndigheten mener stammer fra en påkjørsel av Sigrid.

Påtalemyndigheten mener at 38-åringen fraktet Sigrid til campingvogna i låven på Bryn, og at det var der han drepte henne.

Ble grillet
Tirsdag ble den drapstiltalte grillet om blodfunnene i låven. Funn av blod som med sikkerhet tilhører Sigrid Giskegjerde Schjetne.

Blodfunnene er gjort inne i campingvognen og i plastposer utenfor låven. Plastposer som også inneholder fingeravtrykkene til tiltalte.

Tirsdag kom det også fram at 38-åringen hadde revet ut store deler av sengen og veggen, vasket campingvognen med sterke rensemidler, samt byttet ut sengetøy og gardiner i dagene før han ble tatt 3. september 2012.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.