Sigrid Bonde Tusvik refser Mette Hanekamhaug etter uttalelse på Facebook

KRITISK: Komiker Sigrid Bonde Tusvik (t.v) går ut mot politiker Mette Hanekamhaug (frp) på Instagram.

KRITISK: Komiker Sigrid Bonde Tusvik (t.v) går ut mot politiker Mette Hanekamhaug (frp) på Instagram. Foto: NTB scanpix

Ekspolitikerens uttalelse på Facebook fikk komikeren til å ty til Instagram.

19.04.15 00:45

«Ja da, buhu, menn ser på kvinner som objekter. Jeg ser på menn som objekter også, skyt meg» skriver tidligere Frp-politiker Mette Hanekamhaug på sin private Facebook-side.

«Lurer virkelig på hva slags mennesker disse feministene henger med og er vant til, all den tid de ofte har en så grunnleggende forakt for hannkjønnet. Kanskje de bør ta et kritisk blikk på hvem de omgås med før de drar «alle svaner er hvite»-argumentet» fortsetter Hanekamhaug, med henvisning til en av VGs saker om #jegharopplevd-trenden.

Les også: - Det er skummelt og forkastelig
Les også:#jegharopplevd sex-trakassering

Hanekamhaugs uttalelse falt ikke i god jord hos komiker og forfatter Sigrid Bonde Tusvik, som tok skjermbilde av Hanekamhaugs uttalelse og postet det på sin Instagram-side for sine 65.000 følgere, med følgende beskrivelse:

«Jeg sier ikke mer ...»

I kommentarfeltet under bildet rettes det hardt skyts mot politikerens uttalelse:

«Stakkars, stakkars Mette»

«Å fy søren, nå kjenner jeg at jeg hisser meg meg sånn opp at jeg får hjerteflimmer»

«Det her er så flaut at det er like før jeg griner».

Til Nettavisen utdyper Mette Hanekamhaug Facebook-oppdateringen sin.

- Man må lære å ikke ta alt så bokstavelig. Det var for å sette det litt på spissen og generere en debatt. Jeg støtter fullt ut den kampanjen som pågår, og det tar jeg som en selvfølge at de fleste gjør. Jeg synes kampanjen er kjempebra - man skal ha fokus på trakassering og manglende respekt for mennesket, men det skal være for mennesket og ikke bare for kvinner. Jeg føler det bør belyses fra begge sidene.

Beklager
Etter at Hanekamhaug fikk tips om at Facebook-posten hennes hadde nådd Sigrid Bonde Tusviks Instagram-konto, har Hanekamhaug lagt ut en kommentar under bildet:

«Beklager om en følte uttalelsen ble for på spissen. Jeg tar utgangspunkt i at vi alle støtter den pågående kampanjen, og at alle derfor skjønte at jeg også støtter den, og derfor kunne sette uttalelsen på spissen».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.