Sigrid-saken: Den tiltaltes dag i retten

Oslo (NTB): Hele tirsdagen er avsatt til den tiltaltes forklaring i Sigrid-saken. Etter at aktors utspørring er ferdig vil forsvarerne stille klienten spørsmål.

Forsvarer John Christian Elden var mandag kritisk til påtalemyndighetens pågående og konfronterende linje overfor 38-åringen som er tiltalt for å ha bortført og drept Sigrid Giskegjerde Schjetne i august i fjor.

- Det virker som om påtalemyndigheten ikke tar hensyn til at de har en påstått utilregnelig person foran seg når hun stiller spørsmål, kritiserte forsvareren med henvisning til aktor Nina Prebe, etter at første dag i retten var over.

Mens den tiltalte hardnakket hevder han er uskyldig og tilregnelig, mener påtalemyndigheten han står bak drap på 16-åringen og at han er utilregnelig. Derfor er det også tatt forbehold om at aktor vil kreve overføring til tvungent psykisk helsevern når påstand skal legges ned i saken.

Den tiltalte hadde svært dårlig hukommelse på flere ømfintlige områder da rettssaken startet i Oslo tingrett mandag. Han benektet konsekvent de indisier påtalemyndigheten mener knytter ham til forsvinningen og det senere likfunnet. Flere ganger nærmest avviste han aktors resonnement og vegret seg fra å kommentere mulige sammenhenger mellom ham selv og Sigrid. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.