*Nettavisen* Nyheter.

Sigrid-siktet 37-åring fengslet i fire nye uker

Oslo (NTB-Steinar Schjetne): 37-åringen som er siktet for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne (16), må sitte i varetekt i ytterligere fire uker, bestemte Oslo tingrett torsdag.

24.01.13 17:57

Han blir også underlagt brev- og besøksforbud i hele perioden, med henvisning til fare for bevisforspillelse. Når den forlengede perioden utløper, har 37-åringen dermed sittet varetektsfengslet i godt over fem måneder.

- Min klient fastholder det han har sagt hele tiden, at han ikke har hatt noe med påkjørselen å gjøre. Vi tar kjennelsen til etterretning og vurderer nå om den skal ankes, sier mannens forsvarer, advokat John Christian Elden, til NTB.

Han poengterer at selv om det er tilnærmet enighet mellom forsvaret og aktoratet om at Sigrid Giskegjerde Schjetne ble påkjørt, er det uenighet om dødstidspunktet. Det vil ha avgjørende betydning for den eventuelle tiltalen mannen vil bli satt under.

Retten støtter politiet i at drapsmistanken mot den 37 år gamle mannen er styrket, og fastslår at det er nærliggende fare for at viktige bevis blir ødelagt hvis mannen slipper fri nå. I kjennelsen viser retten til funn av Sigrids blod i campingvogna - et helt sentralt bevis i saken. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.