*Nettavisen* Nyheter.

Sigrid-siktet flyttet fra Oslo til Halden

Oslo (NTB): 37-åringen som er siktet for å ha drept 16-år gamle Sigrid Schjetne i sommer, ble nylig flyttet fra Oslo fengsel fordi etterforskerne mente han ikke hadde det strengt nok.

18.11.12 08:28

Oslo-politiet fikk torsdag medhold i at 37-åringen skal sitte varetektsfengslet i fullstendig isolasjon med brev-, medie- og besøkskontroll i to nye uker. Men drapsetterforskerne har ikke vært fornøyd med at Oslo fengsel ikke klarer å oppfylle vilkårene for varetektsfengsling, skriver VG.

Derfor ble 37-åringen hasteforflyttet til Halden fengsel, skriver avisen. Fengselet ble åpnet i 2010 og regnes som Europas mest moderne.

- Det var helt nødvendig å flytte ham av hensyn til etterforskningen, opplyser politiadvokat Cecilie Gulnes i Oslo politidistrikt.

Hun sier Oslo fengsel er gammelt og karakteriserer forholdene der som ikke optimale. Noe mer konkret om hva som skjedde i forkant av forflytningen, vil hun ikke gå inn på.

37-åringen er i en tidligere kjennelse fra tingretten fengslet fram til 29. november. Torsdagens kjennelse gjaldt fortsatt isolasjon. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.