RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sigrid-siktet har vært plaget av stemmer som oppfordrer ham til drap

Foto: Privat / NTB scanpix
Sist oppdatert:
.Politiet vil ha judisiell observering av Sigrid-siktet

Den 37 år gamle mannen som er siktet for å ha drept 16-åringen Sigrid Giskegjerde Schjetne, har vært plaget av stemmer som blant annet oppfordrer ham til drap.

Nå vil politiet begjære judisiell observasjon av mannen.

Politiinspektør Hanne Kristin Rohde som er leder for Seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt, bekrefter overfor Dagsavisen at politiet ønsker 37-åringen judisielt observert.

- Politiets interesse for judisiell observasjon fram til i dag kan bare tolkes som tvil i forhold til drapssiktelsen. Men vi har ingen innvendinger mot at den gjennomføres, sier mannens forsvarer John Christian Elden til avisen.

De to rettspsykiaterne konkluderte den gang med at den nå drapssiktede sunnmøringen hadde en dyssosial, emosjonell personlighetsforstyrrelse og panikklidelse, men at han ikke var psykotisk eller utilregnelig.

Dommen ble satt til to års fengsel, noe mange politikere i dag har reagert på og ment var en altfor lav straff for så grov vold.

Utelukker ikke flere gjerningspersoner
Politiet vet ennå ikke sikkert om Sigrid Giskegjerde Schjetne ble påkjørt da hun gikk hjem fra venninnen natt til 5. august i år, eller om hun ble bortført på en annen måte.

Et av de store spørsmålene er hva som skjedde med Sigrid i måneden fra hun forsvant til hun ble funnet død i skogen i Oppegård utenfor Oslo.

Sigrid var borte i fire uker og noen kan ha sett henne eller hatt kontakt med henne i denne perioden.

Politiet oppfordrer derfor personer som vet noe om Sigrid i denne perioden tar kontakt. Politiet avviser heller ikke at flere kan bli siktet for å ha hatt noe med ugjerningen å gjøre.

Sigrid Giskegjerde Schjetne bisettes fra Oppsal kirke onsdag.

- Jeg tviler på at kirken er stor nok for alle som vil komme, vi får se hvordan det blir, har talsmann for Sigrids familie, Geir Strand, uttalt til DagbladetStrand..

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere