Gå til sidens hovedinnhold

Sigrid-siktet i fengslingsmøte

Oslo (NTB): Den hovedsiktede 37-åringen i Sigrid-saken ble torsdag fulgt av helsepersonell da han stilte i Oslo tingrett til nytt fengslingsmøte. Han nekter straffskyld for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne.

37-åringen er for tiden innlagt til tvangsobservasjon på Dikemark sykehus. Ansatte fra sykehuset fulgte ham inn i rettslokalet da fengslingsmøtet startet torsdag formiddag, skriver VG.

37-åringen hadde med seg sin forsvarer John Christian Elden, samt Karen Forbrigd og Ida Andenæs. Det er første gang på flere måneder at han selv stiller i retten. De tidligere fengslingsmøtene har blitt avholdt som kontorforretning.

Politiet fikk ikke medhold i sin begjæring om at fengslingsmøtet måtte gå for lukkede dører.

37-åringen nekter straffskyld i saken og ba under fengslingsmøtet torsdag om å bli løslatt.

Politiets hovedteori er at 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne ble påkjørt i Låveveien på Østensjø i Oslo natt til 5. august i fjor, og at hun ble ført bort i live. Politiet mener 37-åringen deretter drepte jenta, og at han var alene om å gjøre det. En 64 år gammel mann som eier et bilverksted i nærheten der jenta ble funnet drept i et skogområde på Kolbotn sør for Oslo, ble siktet sammen med 37-åringen. (©NTB)

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted