RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sigrid-siktet snart ut av isolasjon

Foto: Privat (privat)
Sist oppdatert:
- Ikke grunnlag for ytterligere tortur, sier 37-åringens advokat.

Oslo tingrett samtykket torsdag til at den 37 år gamle mannen fra Ålesund som er siktet i Sigrid-saken, fortsatt han holdes i isolasjon, men ikke ut over 1. november.

I kjennelsen, som ble publisert tidlig torsdag kveld, skriver tingrettsdommer Inger Kjersti Dørstad at 37-åringen fortsatt får forbud mot aviser og kringkasting, men gir ham tilgang til aviser eller deler av aviser som ikke omtaler saken. Det er særlig faren for bevisforspillelse som legges til grunn for fortsatt isolasjon.

Politiadvokat Cecilie Gulnes opplyste før retten ble satt at partene var enige om å ta hensyn til etterforskningen under sine innlegg og at hun derfor ikke ville begjære lukkede dører. Rettsmøtet gikk dermed for åpne dører.

Siktede var ikke selv til stede i retten, men sendte onsdag et skriv til retten der han gjorde det klart at han ikke samtykker i videre isolasjon med medieforbud.

– Tortur

Sammen med 37-åringen er en 64 år gammel mann fra Vestby siktet i saken. Når fengslingsfristen for de to går ut 1. november, har begge sittet åtte uker i varetekt.

Men den eldste fikk lempet på sine soningsforhold tirsdag 16. oktober da han slapp isolasjon. Dermed vil den yngste ha sittet åtte uker isolert og den eldste seks uker ved neste berammede fengslingsmøte.

– Selv om 37-åringens forklaringer ikke passer med politiets teorier, gir ikke det grunnlag for ytterligere tortur. Vi mener derfor nok er nok og at videre etterforskning må skje uten døgnisolasjon slik han har hatt til nå. Det medfører bare at han blir sykere, og hjelper ikke etterforskningen, sier den siktedes advokat John Christian Elden til NTB.

Det er godt kjent at den hovedsiktede i saken har en psykiatrisk historie, men retten har valgt å ikke ta hensyn til dette.

«Det foreligger ingen opplysninger i saken om at fullstendig isolasjon vil være et sterkere inngrep overfor siktede enn hva som er normalt i slike saker. På denne bakgrunn finner retten at fullstendig isolasjon i ytterligere to uker ikke vil være et uforholdsmessig inngrep», heter det.

Anker ikke

Under fengslingsmøtet torsdag 4. oktober ble begge siktede fengslet for fire nye uker, hvorav to i isolasjon. For begge gjaldt brev- og besøksforbud i hele perioden, samt forbud mot å lese aviser og se på TV de to første ukene.

64-åringen anket kjennelsen som ble avvist av Borgarting lagmannsrett torsdag 11. oktober.

– Han anker ikke kjennelsen videre og går nå av isolasjon og medieforbud, sier advokat Aase Karine Sigmond til NTB.

Tirsdag sa politiadvokat Cecilie Gulnes at det nå er forskjell på de to som er siktet for drapet Sigrid Schjetne.

– Vi har god progresjon i etterforskningen mot 64-åringen. Han svarer lett på spørsmål og har sittet svært mange timer i avhør. 37-åringen er ikke avhørt på langt nær så mange ganger, og det er vanskeligere å få svarene ut av ham, sa Gulnes til Aftenposten. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere