*Nettavisen* Nyheter.

Sigrid-siktet varetektsfengslet i fire nye uker

Foto: (Scanpix/Illustrasjon)

Den 37 år gamle mannen som er siktet for drapet på Sigrid Schjetne (16), er varetektsfengslet i fire nye uker med brev- og besøksforbud.

29.11.12 17:44

Den 37 år gamle mannen som er siktet for drapet på Sigrid Schjetne (16), er varetektsfengslet i fire nye uker med brev- og besøksforbud.

Siktede har til nå sittet varetektsfengslet i tolv uker og har hele tiden sittet isolert. Politiadvokat Cecilie Gulnes viser til paragraf 186 i straffeprosessloven, der det heter at en fengslet person ikke kan holdes isolert i et sammenhengende tidsrom på mer enn tolv uker uten tungtveiende grunner.

– Isolasjon var tema også ved forrige fengslingsmøte, og vi har ikke tungtveiende grunner for fortsatt å kreve isolasjon, sier Gulnes.

Mannens forsvarer, advokat Karen Forbrigd, viser til at kjennelse gjør at mannen både slipper isolasjon og medieforbud.

– Han er preget av at han har sittet så lenge i isolasjon. Det har vært en stor belastning, sier Forbrigd til NTB.

Går videre
Politiet har gitt uttrykk for at det har vært svært vanskelig å få noe etterforskningsmessig interessant ut av de få avhørene de hittil har foretatt av 37-åringen. Han har tidligere fått påvist en alvorlig psykiatrisk diagnose.

Endringene i 37-åringens varetekt torsdag kommer etter at han for et par uker siden ble flyttet fra Oslo fengsel til Halden fengsel. Forbrigd sier det skyldes at det er et nyere og bedre fengsel.

Hun var til stede under det siste avhøret politiet foretok av den siktede fredag 23. november og sier han nå er positiv til å la seg avhøre.

– Fredag var det gjennomlesing og signering av avhør. Nå som politiet har gjort opp status i 37-åringens sak, er det grunn til å tro at de vil gå videre i neste avhør som finner sted i begynnelsen av desember. Der vil jeg også være til stede, sier Forbrigd.

Politiet fikk i kjennelsen medhold i fortsatt brev- og besøksforbud. Også retten mener det er fare for bevisforspillelse.

– Det er ikke planlagt nye avhør i neste uke, men han vil sannsynligvis bli avhørt uken etter, sier Cecilie Gulnes.

Lang varetekt
Torsdagens fengslingskjennelse innebærer at 37-åringen vil ha sittet 16 uker i varetekt, hvorav tolv uker i isolasjon, når neste fengslingsmøte finner sted 3. juledag, torsdag 27. desember.

Det er tingrettsdommer Maiken Reehorst som har skrevet kjennelsen. Hun har også tidligere avsagt kjennelse i Sigrid-saken da de to siktede torsdag 4. oktober fikk forlenget varetekten med fire nye uker.

Politiet fikk den gang medhold i at de to måtte sitte i isolasjon de to første ukene, og at begge fikk brev- og besøksforbud for alle fire ukene, samt forbud mot å lese aviser og se på TV de to første ukene.

Den 64 år gamle mannen fra Vestby, som fortsatt er siktet i saken, ble løslatt tirsdag 30. oktober. Han hadde da sittet åtte uker i varetekt hvorav seks i isolasjon, men politiet fant ikke lenger grunn til å holde ham fengslet fordi bevisene ikke var styrket.

Sigrid Schjetne forsvant natt til 5. august fra Østensjø i Oslo. Hun ble funnet drept i et skogholt i Oppegård kommune 4. september, rett ved verkstedet der de to mennene ble pågrepet samme dag. (©NTB)

MEST LEST PÅ NETTAVISEN:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.