Gå til sidens hovedinnhold

Sigrid-tiltalt: I dag husker jeg bedre

Oslo (NTB): Den tiltalte 38-åringen i Sigrid-saken startet andre dag av sin forklaring med å si til retten at hukommelsen hadde bedret seg.

- I dag husker jeg bedre. I går var jeg ganske sliten, sa 38-åringen da han tirsdag inntok vitneboksen i sal 250 i Oslo tingrett.

Da mannen startet sin forklaring mandag bar den svært preg av sviktende hukommelse. Han svarte vagt og unnvikende på svært mange av spørsmålene fra aktor Nina Prebe.

Tirsdag formiddag startet han med å svare klarere på spørsmålene, men fremdeles med betydelige forbehold. Gjentatte ganger måtte Prebe lese opp fra de 13 avhørene den tiltalte har avgitt, flere ganger til 38-åringens irritasjon.

- Politiet har oppført seg veldig truende under avhør. Jeg har allerede skrevet brev til menneskerettskommisjonen og klaget på avhørene, sa den tiltalte.

Påtalemyndigheten forsøker å knytte 38-åringen til forsvinningen og drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne. Det er funnet biologiske spor etter Sigrid i campingvogna som 38-åringen disponerte i et lager på Bryn. Dagen etter at 16-åringen forsvant var bilen til tiltalte påført skader på panser og frontrute som ikke var der to dager tidligere. I retten fortalte også den tiltalte at han ble veldig lei over skadene og at han reduserte prisen fra 10.000 til vrakpanten. (©NTB)

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag