*Nettavisen* Nyheter.

Sigrun Vågeng slutter på dagen som KS-leder

Sigrun Elisabeth Vågeng Foto: Stian Lysberg Solum (Scanpix)

Administrerende direktør Sigrun Vågeng (62) i KS slutter med umiddelbar virkning i sin stilling.

Oslo (NTB-Dag Kjørholt): Styret i Kommunesektorens organisasjon (KS) sendte mandag kveld ut denne pressemeldingen der det heter at styret og Vågeng er enige om at hun slutter.

- Begrunnelsen er rett og slett uenighet om gjennomføringen av hvordan KS skal ledes videre. Det som er viktig for meg, er at vi opptrer ryddig og profesjonelt. Dette er en avtale vi er blitt enige om, og vi tror dette er det beste for begge parter, sier styreleder og Høyre-politiker Gunn Marit Helgesen (54) til NTB.

Leter etter ny direktør
Sigrun Vågeng tiltrådte som KS-direktør i august 2009. Da kom hun fra stillingen som direktør for arbeidslivspolitikk i NHO.

Styret starter nå arbeidet med å finne en ny person som kan overta den administrative ledelsen av KS.

- Vi må få noen på plass så fort som mulig. Dette er en spennende jobb, men en posisjon som krever mer enn en 8 til 4-jobb, sier Helgesen.

Allmøte
De ansatte i KS er innkalt til et allmøte tirsdag morgen i KS-hovedkvarteret i Oslo for å få en nærmere redegjørelse fra styret. Det er Helgesen som skal orientere de ansatte.

- Jeg kommer til å si noe av det samme som står i pressemeldingen. Det viktigste for de ansatte er mer interne ting, hvordan vi skal ordne oss nå inntil vi får på plass en ny administrerende direktør, sier hun.

Hovedstyret har 14 medlemmer som ble valgt på KS' landsting 14. februar 2012. Direkte under seg har styrelederen nestleder er Mette Gundersen (Ap) fra Vest-Agder og 2. nestleder Bjørn Arild Gram (Sp) fra Nord-Trøndelag.

KS Bedrift er representert ved Mette Qvortrup fra Østfold Energi.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.