*Nettavisen* Nyheter.

Sigurd Klomsæt anker til Høyesterett

Oslo (NTB): Tidligere advokat Sigurd Klomsæt har anket dommen fra lagmannsretten om at han var ansvarlig for å ha lekket politiets etterforskningsdokumenter fra 22. juli-saken til mediene.

05.03.14 11:54

Den tidligere advokaten ble frifunnet av Oslo tingrett for beskyldningene om lekkasjer, men Borgarting lagmannsrett kom til motsatt konklusjon da den avsa dom i begynnelsen av februar. Nå har Klomsæt anket saken inn for Høyesterett, meldte NRK onsdag formiddag.

– Jeg leverte anken i forrige uke og avventer nå svar fra Høyesterett, sier Klomsæt i kort kommentar til NTB.

Etter dommen i lagmannsretten for en måned siden, uttrykte Klomsæt at han var overrasket over utfallet.

– I en sak hvor politiets hovedvitne er tatt i uriktig forklaring på vesentlige punkter, hvor sikkerhetsopplegget er beskrevet som katastrofalt og hvor flere vitner hevder at det umulig kan være jeg som har gjort dette, har retten ikke engang funnet at det er «rimelig tvil», uttalte han.

Han oppfordret redaktørene i de seks mediene som viderebrakte opplysningene fra etterforskningen om å revurdere om de likevel vil avkrefte Klomsæt som deres kilde til materialet.

Sigurd Klomsæt ble 15. august i 2012 fratatt advokatbevillingen på grunn av anklagene om lekkasjer. Han saksøkte Advokatbevillingsnemnden, der han krevde å få advokatbevillingen sin tilbake. Retten hevdet der at det var bevist at lekkasjene måtte stamme fra Klomsæts kontor. Klomsæt har anket saken. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag