RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sikhene varsler søksmål mot turbanforbud

Oslo (NTB): Sikhenes største trossamfunn i Norge truer med å saksøke Justisdepartementet dersom forbudet mot bruk av turban i politiet opprettholdes.

Sikhmenigheten Gurduara Sri Guru Nanak Dev Ji gjør det klart gjennom sitt advokatfirma at søksmål vil bli reist for å få prøvd lovligheten av forbudet dersom departementet ikke snur og tillater bruk av turban som en del av politiuniformen, skriver Dagsavisen.

Menigheten teller rundt 2.500 medlemmer av landets mellom 4.500 og 5.000 sikher. Talsmann Jagroshan Singh sier det føltes krenkende å ikke kunne velge en yrkeskarriere i politiet fordi han bærer turban.

- Politiets uniformsreglement og Justisdepartementets tolkning av det fører til at vi utestenges fra å kunne delta i samfunnet på lik linje med alle andre. Å bruke turban er en viktig del av vår identitet, sier Singh.

Justisdepartementet sier de trenger noe tid på å gå inn i saken og avgjøre spørsmålet.

Striden om religiøse hodeplagg i politiet raste for alvor for tre år siden. Departementet kunngjorde 4. februar 2009 at bruk av hijab til politiuniformen skulle tillates, men etter motstand i politiet, opposisjonen på Stortinget og langt inn i de rødgrønnes egne rekker snudde departementet to uker senere. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere