*Nettavisen* Nyheter.

Sikker studentsex - gratis

Studentene i Bergen vil trolig snart kunne ha sikker sex gratis. Studentorganiasjonene jobber for å få gratis kondomer og en egen gratis helsestasjon for studenter.

18.01.06 14:19

Det er Medisinernes seksualopplysning (MSO) og Studentsamskipnaden i Bergen (SiB) som sammen planlegger opprettelse av en egen helsestasjon for studentene i byen.

- Terskelen skal være lav for å benytte seg av dette tilbudet. Det betyr at du ikke må bestille time, at det er lett tilgjengelig, og at du ikke betaler noe, sier medisinstudent Guro Wiborg i MSO i Bergen til studentavisa Studvest.

Satser sentralt
På helsestasjonen skal studentene få testet seg for kjønnssykdommer og få gratis p-piller og kondomer. I tillegg skal det også være mulig å få rådgivning om abort og andre ting relatert til seksualhelse.

De to organisasjonen håper på å kunne etablere seg på Engen, hvor det allerede er helsestasjon for ungdom opp til 20 år. Eventuelt vil de leie rom hos et legekontor.

- Det må være i sentrum, hvis ikke blir det for lite tilgjengelig for studenter, slår Wiborg fast.

Unge leger
Helsestasjonen vil være bemannet av en ferdig utdannet lege som medisinsk ansvarlig. I tillegg vil det også være medisinstudenter ansatt der. Disse skal ha studert så lenge at de har fått legelisensen sin.

- Det er en fordel med leger som vet hvordan studenthverdagen er, og som er mindre fordomsfulle. Det er kanskje litt pinlig hvis en har møtt legen på byen, men disse er veldig profesjonelle, forsikrer Wiborg.

Kondomer på Kvarteret
Wiborg forklarer at MSO og SiB også vil sørge for gratis kondomer på studenthuset Kvarteret. Per i dag finnes det kondomautomater på guttetoalettene på Kvarteret, hvor to kondomer koster 20 kroner.

Wiborg vil at disse skal bli gratis, og ikke minst skal de være tilgjengelig også på jentetoalettene.

- Det skal være likestilling. Og en kan ikke stole på at den andre alltid har, sier Wiborg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.