*Nettavisen* Nyheter.

Sikkerheten styrkes ved Stortinget

Foto: Jørgen Berge (Nettavisen)

Fra fredag forsterkes sikkerheten ved Stortinget med fast politivakthold utenfor inngangspartiet.

07.11.14 12:17

– Det betyr at det står en politibil innenfor gjerdet ved stortingsbygningen, sier første visepresident i Stortinget, Marit Nybakk (Ap), til NTB.

Skjerpelsen av sikkerheten skjer som følge av den siste trusselvurderingen som Politiets sikkerhetstjeneste (PST) presenterte onsdag. Der sier PST at et forsøk på terrorangrep mot Norge i løpet av de neste tolv månedene er sannsynlig. Politi, Forsvaret og beslutningstakere kan være terrormål – noe som betyr at PST mener Stortinget kan være i fare.

Les også: Politiet vil ha væpnet vakthold på Stortinget

– Det har vært tett kontakt med Oslo politidistrikt fra Stortingets side om ulike tiltak, sier Nybakk. Hun sier det blir iverksatt flere tiltak, og at stasjonært vakthold ved Løvebakken er ett av dem.

Hvor lenge det vil være stasjonært vakthold fra politiets side utenfor Stortinget, vil bli vurdert fortløpende med politiet. Nybakk sier det hele tiden blir vurdert hvor mye synlig sikkerhet det skal være ved Stortinget.

– Synlig sikkerhet har også en forebyggende virkning. I tillegg kommer Stortingets egne sikkerhetstiltak, som hele tiden er under vurdering og som skjerpes i enkelte tilfeller, sier Nybakk.

Siden 22. juli 2011 har det vært jobbet med sikkerheten ved Stortinget.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag