RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sikkerhetsbrister på datingsider

(Crestock.com)
Du er ikke så anonym som du tror.

(SIDE2): Glipp i sikkerheten på diverse datingnettsider kan gjøre identitetstyveri og avlytting enkelt.

Siste nytt fra Side2, besøk forsiden akkurat nå!

Alvorlige sikkerhetsbrister
Ifølge Aftonbladet.se kan andre også lytte til private samtaler ved slike hull.

- Det finnes flere alvorlige sikkerhetshull, sier teknisk sjef ved antivirusforetaket Kaspersky Lab, Ronald Binnerstedt til nettstedet.

Kaspersky Lab skapte ti kvinnelige og ti mannlige profiler på de seks største svenske datingsidene for å kontrollere sikkerheten. Resultatet fra undersøkelsen er alarmerende, og alle sidene hadde svikt i sikkerheten, noen av dem flere.

Identitetstyveri
Fire av sidene krypterer ikke passord, men lagrer dem i klartekst. Binnerstedt forklarer at det gjør at det er enklere å få snusen i passordet, ettersom mange også bruker det samme ordet på flere sider som krever innlogging. Flere av sidene får også kritikk for å ikke bruke en sikker https-avslutning, noe som kan gjøre at brukerne blir avlyttet.

Binnerstedt sier videre at det var de store, internasjonale sidene som hadde dårligst sikkerhet, mens de lokale svenske sidene var betydelig bedre.

Ta dine forholdsregler
Før du melder deg inn på en datingnettside, bør du lese sikkerhetsreglene nøye. Har du noen spørsmål kan du henvende deg til kundeservice, som de aller fleste av sidene har. Vær obs på å ikke legge ut sensitive opplysninger om deg selv og vær generelt like forsiktig på nett som du ville vært ellers, om ikke mer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere