*Nettavisen* Nyheter.

Sikkerhetsfeil i ny Internet Explorer

Bare en uke etter at Internet Explorer ble lansert, er det funnet en farlig sikkerhetsfeil.

26.10.06 10:35

Internet Explorer 7 er den første store oppgraderingen av Microsofts nettleser siden 2001, og sikkerhet har vært det store fokuset med denne nye nettleseren.

Kraftig forsvar mot nettsvindel
Det er særlig all funksjonaliteten for å avsløre nettsvindel som er spesielt med den nye nettleseren. Hvis du forsøker å gå inn på en kjent svindelside vil nettleseren stoppe deg, og du må gjøre såpass avanserte operasjoner for å faktisk få tilgang til siden likevel at ingen skal kunne komme inn ved en feil.

Nettleseren har også implementert funksjoner for å identifisere svindelnettsteder som ikke er kjent. Blant annet er det ikke lenger mulig å åpne et nettleservindu uten at den fulle adressen til nettsiden du besøker vises.

Hvis en side for eksempel utgir seg for å være din nettbanks nettsider, skal du kunne se at adressen for eksempel er www.dnbnor.no.4352593cxzx345.com hvis den er falsk.

Skjuler avsløringen
Det er denne funksjonaliteten som den nyavslørte feilen kan forhindre. Ved å benytte en spesiell kode kan nettleseren vise frem en falsk pop-up som inneholder en feil nettadresse som dekker deler av den ekte nettadressen. Dermed vil nettbrukeren tro at nettsiden som besøkes er legitim nettside, melder Secunia.

Microsoft bekrefter at det er mulig å lure brukerne på denne måten, og jobber nå med en oppdatering av nettleseren. Hvis nettsiden som besøkes allerede er identifisert som en kjent svindelsside så vil nettsiden blokkeres på normal måte, melder Cnet News.

Bare få timer etter at Internet Explorer 7 ble lansert forrige uke ble det hevdet at et sikkerhetshull ble funnet. Microsoft sier nå at dette hullet tilhørte Outlook Express, og ikke nettleseren.

Det har også kommet flere rapporter om sikkerhetshull i den nye nettleseren Firefox 2.0, men ingen av disse er bekreftet.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.