RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sikkerhetsrådet fordømmer Nord-Korea

New York (NTB-AP-Reuters): Sikkerhetsrådet fordømmer Nord-Koreas atomprøvesprengning og varsler nye straffetiltak mot landet.

- Sikkerhetsrådets medlemmer begynner straks arbeidet med en ny resolusjon, heter det i en kunngjøring etter mandagens møte som gikk bak lukkede dører.

USA ønsker en krass resolusjon med tøffe straffetiltak, supplerte landets FN-ambassadør Susan Rice etter møtet.

Sikkerhetsrådets 15 medlemsland konstaterer at kommunistregimet i Pyongyang nok en gang har brutt FN-resolusjon 1718, som ble vedtatt av Sikkerhetsrådet etter at Nord-Korea gjennomførte sin første atomprøvesprengning i oktober 2006.

Resolusjon 1718 inneholder en rekke økonomiske straffetiltak mot Nord-Korea og forbyr samtidig landet å gjennomføre atomprøvesprengninger eller tester av ballistiske raketter.

Også 5. april brøt landet resolusjonen ved å gjennomførte en rakettoppskytning. Ledelsen i Pyongyang hevdet at de skjøt opp en satellitt, men ble anklaget av omverdenen for å ha gjennomført en fordekt prøveskyting av en langdistanserakett. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere