Gå til sidens hovedinnhold

Sikkerhetsrådet skal diskutere Midtøsten-krisen

FNs sikkerhetsråd skal møtes torsdag for å diskutere krisen i Palestina og Israel, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Generalsekretær Ban Ki-moon vil trolig være til stede under møtet, opplyser FN-kilder. En rekke muslimske land har bedt om at Sikkerhetsrådet innkaller til krisemøte om situasjonen i Midtøsten, som har forverret seg kraftig de siste dagene.

– Vi ber Sikkerhetsrådet ta ansvar og stanse denne aggresjonen mot vår folk, sier den palestinske FN-utsendingen Riyad Mansour.

Israels FN-utsending Ron Prosor mener de palestinske rakettangrepene har gjort det nødvendig å iverksette militæroperasjonen på Gazastripen.

Frankrike gir full støtte til Israel

Frankrikes president François Hollande fortalte onsdag kveld Israels statsminister at han støtter landet som beskytes av raketter fra Gazastripen

Hollande sa til Benjamin Netanyahu i en telefonsamtale at Frankrike fordømmer angrepene på det sterkeste, heter det i en uttalelse fra presidentens kontor onsdag kveld.

Hollande sa også at det var opp til Israel å «bruke alle midler for å beskytte sin befolkning i møte med slike trusler». Han minnet imidlertid den israelske statsministeren på «behovet for å forhindre en opptrapping av volden».

Les også: - Israel begår folkemord på Gazastripen

Tyskland fordømmer rakettangrep på Israel

Tysklands statsminister Angela Merkel sa til sin israelske kollega onsdag kveld at det ikke finnes noe som kan rettferdiggjøre rakettangrepene mot Israel.

– Statsministeren ringte Benjamin Netanyahu og fordømte ubetinget rakettangrepene mot Israel, sier en talskvinne for den tyske regjeringen onsdag kveld.

– Det finnes ingen rettferdiggjøring av slike angrep, sa Merkel til Netanyahu.

USA bekymret for sivile

Mens angrepene trappes opp på begge sider, ber USA både israelere og palestinere om å trappe ned konflikten.

– Vi er urolige for sikkerheten og tryggheten til sivile på begge sider, sier utenriksdepartementets talskvinne Jen Psaki i Washington.

Amerikanerne har oppmuntret alle sider til å trappe ned situasjonen, gjenopprette roen og gjøre sitt for å beskytte sivile, ifølge Psaki.

Utenriksminister John Kerry snakket med Israels statsminister Benjamin Netanyahu tidligere onsdag, og han planlegger også å prate med Palestinas president Mahmoud Abbas. (©NTB)

Les også: Forskere: Midtøsten-konflikten eskalerer raskere enn fryktet

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken