Gå til sidens hovedinnhold

Sikkerhetstiltak ved tinghuset i Oslo fjernes

Oslo (NTB): Regjeringen fjerner i statsbudsjettet forslaget fra de rødgrønne om å bruke 38 millioner kroner på sikkerhetstiltak i Oslo tinghus.

Den rødgrønne regjeringen foreslo i statsbudsjettet for neste år å bruke 38 millioner kroner på å etablere sikkerhets- og adgangskontroll i Oslo tinghus. Men i den nye regjeringens budsjettforslag som ble lagt fram fredag, er denne bevilgningen fjernet uten noen nærmere forklaring, skriver Dagsavisen.

- Justisministeren sa så sent som denne uken at de ville lage en ny handlingsplan for at vi må bli bedre til å forebygge ekstremisme og terror. Det de gjør med Oslo tinghus er det stikk motsatte, sier Jan Bøhler (Ap), som i forrige periode satt i justiskomiteen på Stortinget.

Ap-politikeren legger til at han hele tiden har oppfattet det slik at både Høyre og Fremskrittspartiet har vært opptatt av sikkerhet ved domstolene. Han har aldri registrert at de to partiene skulle ha vært uenige i det.

Også leder av justiskomiteen, Hadia Tajik (Ap) er overrasket over at potten er fjernet.

- Finansminister Siv Jensen har tidligere snakket varmt om domstolene, og domstolene har tydelig kommunisert at de må sikres bedre. Så dette kuttet virker lite veloverveid, sier Tajik. (©NTB)

Reklame

NÅ: 60 % på kule badebukser