RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(EPA)

Sikkert og avventende

Sist oppdatert:
Nervøsisteten på Wall Street er stor for tiden. Torsdag gjorde det seg utslag i gevinstsikring.

Dagen begynte bra med godt nytt fra ExxonMobil og gode makrotal, men nervøsiteten på Wall Street er stor og gjorde seg utslag i gevinstsikring, etter to gode dager ved ukestart, mot handelens slutt. Konflikten i Midtøsten har vart lengre enn en del hadde forespeilet seg og utrygghet er sjelden bra for investeringsviljen til folk.

- Siden markedet traff bunnen tidlig i juni har det klart å karre seg tilbake. Men med så mange økonomiske og geopolitiske bekymringer er det vanskelig for investorene å bli overdrevent begeistret av de finansielle markedene akkurat nå, sa sjefsmarkedsstrateg, Michael Sheldon, ifølge Marketwatch.

NA24 - din næringslivsavis

Oljeprisen gikk opp på dagens handel. Når NYMEX stengte gulvhandelen ble et fat olje med levering i september og referanseverdi WTI solgt for 74,50 dollar fatet, dette er en økning på 0,56 dollar. Et fat nordsjøolje steg med 1,04 dollar til 75,04 dollar fatet. Etter at selve gulvhandelen slutter fortsetter det elektroniske salget.

Du kan alltid følge oljeprisen her

Salget av nye hus ble rapportert om å ha hatt en nedgang. Salget av nye hus falt med tre prosent, og beholdningen av gamle hus som ikke blir solgt har nådd nye høyder.

Historisk av verdens største
Exxon Mobil leverte tidenes nest beste kvartalsresultat, bare overgått av seg selv ved et tidligere kvartalsregnskap. Selskapet er verdens største oljeselskap og det ble i dag det første amerikanske selskapet noensinne til å klare en omsetning på over en milliard dollar dagen. Det er de høye olje- og gassprisene som førte til at omsetningen for annet kvartal steg med tolv prosent, i forhold til 2005, til svimlende 99 milliarder dollar, eller 613 milliarder kroner.Dow Jones-komponenten la frem et nettoresultat for andre kvartal på hele 10,36 milliarder dollar, eller 1,74 dollar per aksje, og toppet dermed forventningene på 1,64 dollar per aksje. Aksjekursen steg med litt over 0,2 prosent. Se kursen her

Det store oljeselskapet Royal Dutch Shell leverte også resultat for andre kvartal torsdag. Selskapene overgikk også de høye estimatene som var satt av analytikerne.

Lite og mykt
Datagiganten Microsoft meldte torsdag at selskapet må utsette lanseringen av det nye operativsystemet Windows Vista ytterligere, og denne gangen på ubestemt tid. For dette ble selskapet straffet og aksjekursen falt med to prosent. Se aksjen her

Indeksene
Dow Jones-indeksen ble nesten stående stille på dagens handel og endte ned -0.02 prosent, mens de gikk verst utover teknologitunge Nasdaq som endte ned -0.77 prosent.

Den brede S&P500-indeksen fikk seg også en liten kilevink med en nedgang på -0.41 prosent.

Du kan alltid følge børsene her

Gode makrotall
Godt nytt også på makro-fronten er med på å heve optimismen blant markedsaktørene på Wall Street.

Tall fra amerikanske myndigheter viser torsdag at ordreinngangen på varige goder økte med 3,1 prosent i juni, langt over forventningene på pluss 1,9 prosent. Ordreinngangen for mai ble samtidig revidert opp til pluss 0,3 prosent fra det opprinnelige meldte minus 0,2 prosent.

Det amerikanske arbeidsdepartementet slapp i dag statistikk over førtegangssøkende til arbeidsledighetstrygd i forrige uke. Det var ifølge Bloomberg ventet 310.000 nye førstegangssøkende, mens fasit ble 298.000.

Dagens nøkkeltall
Dow 11,100.43 -2.08 -0.02 prosent

Nasdaq 2,054.47 -15.99 -0.77 prosent

S&P 500 1,263.19 -5.21 -0.41 prosent

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere