*Nettavisen* Nyheter.

Sikler på toppjobb etter sexskandale

Foto: Privat (Ap)

Nå vil han bli New Yorks mektige borgermester.

23.05.13 15:31

Anthony Weiner (48), som fikk ødelagt kongresskarrieren etter å ha postet seksuelle bilder av seg selv på Twitter, har nå lansert sitt kandidatur for New York Citys borgermester. Det gjorde han i en video med kona og sønnen ved sin side.

- Jeg gjorde noen store feilgrep, og jeg vet at jeg skuffet folk. Men jeg har også lært noen tøffe lekser, sier han i videoen som ble postet på hans egen nettside natt til onsdag.

- Jeg stiller som borgermesterkandidat fordi jeg har kjempet for middelklassen, og de som sliter gjennom hele livet. Jeg håper jeg får en ny sjanse, sier han.

Weiner var en forholdsvis ukjent politiker i USA, og ikke minst verden for øvrig, inntil han i 2011 sendte noen snuskete bilder av seg selv, i bare undertøyet, til en rekke utvalgte kvinner over Internett.

Under hardt press
Den tidligere kongressmannen fra New York avviste først at det var ham som var avsender av de snuskete bildene, og påsto han var utsatt for hacking. Men kongressmannen måtte til slutt innrømme at han sto bak bildene.

Demokraten Weiner var under hardt press etter å ha blitt tatt i direkte løgn, og selv president Barack Obama rådet ham til å trekke seg fra Representantenes hus.

Weiner trakk seg fra toppjobben i juni for to år siden, og har holdt en forholdsvis lav profil fram til han lanserte sitt kandidatur til New Yorks borgermester natt til onsdag.

Helse, sikkerhet, utdanning og høye bolig- og utleiepriser i metropolen, er noen av sakene Weiner lover å ta fatt på om han blir New York Citys nye borgermester etter valget i september.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Seth Wenig

- Tror han kan vinne
En meningsmåling fra forrige måned viser at Weiner ville ha fått 15 prosent av stemmene til demokratene dersom han stilte som kandidat. Dermed havner han på annen plass blant de demokratiske kandidatene. Weiner skal ifølge amerikanske medier ha planlagt sitt kandidatur for 2013 allerede før sexskandalen i 2011. Han har klart å samle 4,2 millioner dollar i valgkampmidler.

Kritiske røster hevder Weiner kaster seg inn i løpet for å pynte på det frynsete imaget. Men kilder som kjenner Weiner, hevder han tror han har en reell mulighet til å vinne.

Nåværende borgermester Michael Bloomberg går av etter å ha sittet i tre perioder siden 2002.

Kilder: Daily News, NBC News.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag