RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sikrer gass til Fredriksen-prosjekt

Sist oppdatert:
Indonesia har torsdag signert en foreløpig avtale med det amerikanske olje- og gasselskapet Marathon Oil om salg av flytende naturgass (LNG) til Marathon og Golar LNGs Mexico-prosjekt
Det melder nyhetsbyrået Dow Jones Newswire i formiddag.

Dette er første skritt på veien til å sikre det Marathon-ledede prosjektet tilførsel av LNG. Marathon jobber sammen med det John Fredriksen-kontrollerte rederiet Golar LNG og en meksikansk partner med å bygge en importterminal for LNG på vestkysten av delstaten Baja California i Mexico.

- Den foreløpig avtalen med Indonesia gjelder kjøp av mellom 6 og 10 millioner tonn LNG over en periode på 20 år fra 2007, opplyser visestyreleder Edi Purwanto i det indonesiske olje- og gassdirektoratet til Dow Jones.

Gassen vil gå til å drifte det planlagte kraftverket tilknyttet terminalen, samt salg av gass til meksikanske og amerikanske kunder. Terminalen vil dersom bygget bli liggende nær opptil grensen mot USA og delstaten California.

Baja-prosjektet er allerede godt på vei mot byggestart etter at flere viktige tillatelser og godkjennelser allerede har blitt gitt av meksikanske myndigheter. Les mer: Golar et stort steg videre i Mexico(Ny)

Gassen til den planlagte regassifiseringsterminalen skal komme fra indonesiske Bontang og de planlagte eksporterminalene Tangguh og Donggi som ligger henholdsvis på Indonsias del av Papua Ny-Guinea og Sulawesi.

Golar er tiltenkt oppgaven med å transportere gassen til Baja-terminalen med en flåte LNG-skip som bygges og driftes av rederiet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere