RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sikrer seg enerett på libysk sokkel

Sist oppdatert:
Det franske seismikkselskapet Compagnie Generale de Geophysique har sikret seg enerett på skyting av multiklient seismikk på Libyas kontinentalsokkel
Det er gjennom et samarbeid med North African Geophysical, NAGECO, at CGG har blitt tildelt eksklusivitet på innsamling av spekulative multiklientdata utenfor Libya.

Det er det nasjonale oljeselskapet National Oil Co, som har gitt CGG og NAGECO rettighetene.

Libysk sokkel har blitt en av de mest interessant for internasjonale oljeselskaper det siste halvåret, etter at den libyske presidenten Gaddafi igjen er på vei inn i varmen i det internasjonale samfunnet. Tidligere i år var den britisk statsministeren Tony Blair på besøk i Tripoli samtidig med at Shell annonserte at de går inn i libysk oljesektor.

CGG regner med å starte innsamling av en 2D-studie i andre kvartal i år. Den vil omfatte 38.000 linjekilometer over alle lisensierte og åpne områder på sokkelen. Studien er ventet å ta omkring 12 måneder.

Det skal ifølge en pressemelding fra CGG være samlet inn veldig lite data på libysk sokkel de siste 20 årene. CGG vil dersom studien er vellykket se på mulighetene for 3D studier på ikke-eksklusiv basis.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere