RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sikrer utskipning av DNO-olje

Sist oppdatert:
Det canadiske oljeselskapet Nexen skal ha inngått en avtale med myndighetene i Yemen for ekstra sikkerhetstiltak rundt den vitale oljeterminalen, nær området der VLCC'en Limburg ble angrepet
Les også: DNO øker produksjon og kapasitet i Yemen(Ny)

Det er Nexen som står for transporten og eksporten av det norske oljeselskapet DNOs oljeproduksjon i Yemen. DNO leier kapasitet i Nexens rørledning og eksporterminal for oljen som produseres fra DNOs Tasour- og Sharyoof-felt innenlands i det arabiske landet.

Ifølge TradeWinds skal Yemen nå få overvåkningssystemer, båter og trening av kystvakten for å bedre sikkerheten ved Nexenz oljeterminal Al Dhaba.

Det var i fjor at belgiske Euronavs supertanker Limburg på 300.000 dødvekttonn var involvert i det som mistenkes for å være et terroristangrep.

Angrepet har påført Yemen både handelstap og flere erstatningssøksmål.

Assurandørene skal ha innført en 300 prosents økning i premiene for alle skip som skal inn til landet, ifølge TradeWinds. Dette skal blant annet ha halvert containertrafikken i Aden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere