RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sikret seg Solberg før han ble mester

Sist oppdatert:
Kun få dager etter at Petter Solberg ble verdensmester i rally, har TV 2 sikret seg rettighetene til mesterskapet foran øynene på konkurrenten NRK.

Mens TV 2 sendte cupfinalen søndag, hadde NRK sikret seg rettighetene til direktesending av rally-VM. Dermed var det NRK som viste det mange mener er tidenes største, norske idrettssprestasjon.

Nå har TV 2 sikret seg rettighetene til sendingene til neste år.

- Det er ikke hver dag en får en ny publikumssport opp i hendene, sier sjefredaktør Kåre Valebrokk, som i en pressemelding fra TV 2 omtales som motorsportentusiast.

TV 2 sikret seg i går rettighetene til rally-VM for de to neste årene, både mesterskapet i 2004 og 2005.

- Jeg må ærlig innrømme at det er fantastisk å overta rally fra NRK når Petter Solberg nettopp er utropt som blodfersk verdensmester. Det er ikke hver dag en får en ny publikumssport opp i hendene. Det har vi fått nå, sier Valebrokk.

Valebrokk tror Petter Solberg sammenlagtseier i årets VM kan sørge for en oppsving både i interessen for sporten og for seertallene for TV-sendingene når TV 2 starter opp med sendinger på nyåret.

- Fortsetter Petter Solberg å overbevise, vil vi også få overbevisende seertall, tror Valebrokk.

Han legger til at han ikke måtte betale en avskrekkende pris, til tross for spådommer om at prisen kommer til å dobles, etter at Solberg har blitt verdensmester. TV 2 sikret seg rettighetene allerede fredag, to dager før Petter Solberg kjørte inn til VM-gull.

- Prisen speiler den internasjonale rettighetssituasjonen og er ikke spesiell ut fra situasjonen i Norge. Vi måtte overhodet ikke betale skjorta for disse rettighetene, sier Valebrokk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere