Gå til sidens hovedinnhold

Siktede fra Tveita

Den siktede Stig Millehaugen (39) var tilknyttet Tveita-gjengen på 1980-tallet.

HAUGERUD: Ifølge forfatteren av boka «Organisert Kriminalitet», Ole Martin Kristiansen, var Stig Millehaugen tilknyttet miljøet som ble betegnet som «Tveita-gjengen» på 1980-tallet.

Tveita-gutt

Han er ansett som en Tveita-gutt, men har selv benekta at han var med i Tveita-gjengen. Gjeng-begrepet er flytende, ofte bruker ikke miljøet disse begrepene selv. Han har gjennomført en rekke voldelige ran og har tidligere blitt dømt for drap. Det virker som om han ofte har gjennomført operasjoner på egenhånd. Selv om han mer eller mindre har sittet i fengsel de siste 20 årene, har han klart å gjøre mye de gangene han har vært ute, sier Kristiansen.

Flere dommer bak seg

Har Millehaugen tilknytning til B-gjengen, eller kan drapet ha vært et rent bestillingsverk?

Han er en av de hardeste karrierekriminelle vi har i Norge, men hvorvidt han er organisert, er ikke godt å si. Det blir kun spekulasjoner, sier Kristiansen.

Stig Millehaugen har flere brutale ran og drap bak seg. Ifølge Aftenposten.no ble han i 1992 dømt for væpnet ran av Klemtsrud postkontor og ran av Sparebanken Nors filial på Oppsal. I 1993 ble han dømt for drapet på en fengselsbetjent i Sarpsborg, samt ran av flere postkontorer. I 2003 ble han frikjent for ranet av Kredittkassens filial i Bogstadveien.

I flere år sonet Stig Millehaugen under de sikreste soningsforholdene i Norge. Den siste tiden har han vært under åpen soning ved et frigangshjem.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?