Siktede i Grua-drapet pågrepet i Roma

Foto: POLITIET / NTB scanpix

16.06.13 18:52

Den 28 år gamle afghaneren som er siktet for å ha drept en 17 år gammel jente på Grua, er pågrepet i Roma. Alt står bra til med parets to år gamle datter.

Retts- og påtaleansvarlig Linn Hilde Fosso i Vestoppland politidistrikt sier til NTB at mannen ble pågrepet på en kafé i Roma av italiensk politi søndag ettermiddag.

– Den to år gamle jenta er i god behold, og polititjenestemenn er på vei til Roma for å få henne trygt tilbake til Norge. Den drapssiktede mannen vil bli begjært utlevert til Norge, sier Fosso.

Hun roser både Kripos, som har jobbet gjennom internasjonale kanaler for å finne de to, og italiensk politi, som foretok selve pågripelsen.

Barnet til Norge

Fosso sier barnevernet vil ta seg av toåringen så snart hun er tilbake i Norge. VG har tidligere skrevet at den drepte 17-åringen har en familie på seks, registrert på adressen på Gruafeltet i Lunner, men Fosso sier barnevernet må avgjøre hva som videre vil skje med barnet.

– Moren søkte og fikk opphold på humanitært grunnlag for begge to. Vi mener derfor det er riktig at vi tar henne til Norge og ivaretar hennes interesser her, sa Fosso på en pressekonferanse på Gjøvik søndag kveld.

– Ikke ferdig

Der presiserte hun også at saken langt ifra er ferdig etterforsket.

– Vi utelukker ikke flere siktelser. Vi har fortsatt bistand fra Kripos, vi er ikke ferdig med de tekniske undersøkelsene på åstedet og vi driver fortsatt med avhør av vitner, sa hun.

Overfor NTB utelukker hun ikke at afghaneren kan ha hatt medhjelpere.

– Vi presiserer også at han ikke er tiltalt eller straffedømt, kun siktet. Han skal selvsagt få forklare seg utfyllende overfor norsk politi, sier hun.

De første avhørene vil trolig foregå i Italia, men med norske politifolk. Det er sendt tjenestemenn både for å ta seg av barnet og for å jobbe med avhør og utlevering av afghaneren.

Sjekker farskapet

Afghaneren er siktet for å ha drept den 17 år gamle moren til barnet på Grua i Oppland sist onsdag. Både den siktede og offeret er fra Afghanistan, og toåringen er så langt man kjenner til, deres felles barn. Politiet opplyser at de vil få brakt på det rene om 28-åringen virkelig er barnets biologiske far, men sier alt tyder på det.

Far og datter ble først sett på en buss fra Oslo til København, deretter på toget fra København til Hamburg torsdag.

Politiet fikk fredag den foreløpige obduksjonsrapporten, som slår fast at 17-åringen døde av stikkskader og påfølgende blødninger.

– Vi har funnet en gjenstand som vi mener er drapsvåpenet, sa Fosso til NTB fredag. Hun ville ikke si hva slags stikkvåpen det er snakk om.

LES OGSÅ:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.