RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Siktede i Grua-saken fortsatt ikke avhørt

Gjøvik (NTB): Mer enn to uker etter pågripelsen i Roma, har norsk politi fortsatt ikke avhørt den drapssiktede afghaneren som er siktet for drapet på en 17-årig jente på Grua i midten av juni.

Politiet sa etter pågripelsen at det var svært viktig å få gjort avhør raskt, men siden har ingen ting skjedd, melder NRK.

- Utleveringsbegjæringen er sendt, vi avventer tilbakemelding på denne. Vi venter også på tilbakemelding på om vi kan sende egne folk ned for å avhøre ham. Det er visse formaliteter som må være i orden først, sier Mari Lauritzen Hasle, politiadvokat i Vestoppland politidistrikt

12. juni ble en 17-årig afghansk jente ble funnet drept på Grua på Hadeland. En 28-årig mann, faren til den drepte jentas toårige datter, ble siktet og pågrepet i Roma fire dager senere. Han var da sammen med datteren.

Den to år gamle datteren er fortsatt på en institusjon i Italia. Bistandsadvokaten hennes, Inger Marie Støen, sier de er maktesløse.

- Dessverre har det tatt mye lengre tid enn det som har vært ønskelig, og det er trist, men vi må forholde oss til det systemet som er i Italia, sier hun. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere