*Nettavisen* Nyheter.

Siktede i Nittedal-drapet leide bolig av avdøde

VED BOLIG: Politiet gjør undersøkelser i et boligområde i nærheten av der en mann i 30-årene ble funnet død i en bil på Rotnes i Nittedal. Nå bekreftes det at den siktede mannen i 40-årene leide bolig av den drepte.

VED BOLIG: Torsdag gjorde politiet undersøkelser i siktedes bolig. Foto: Jørgen Berge (Nettavisen)

Det bekrefter Øst politidistrikt i en pressemelding.

29.05.20 09:38

Politiets etterforsking av drapet i Nittedal fortsetter fredag, med både teknisk og taktisk etterforsking.

Fredag morgen oppgir politiet også nye opplysninger om relasjonen mellom den avdøde mannen i 30-årene og mannen i 40-årene som er siktet for drapet.

Les også: Mann funnet død i parkert bil i Nittedal - hus sperret av i boligområde

- Avdøde er involvert i en familiebedrift som eier boligen som den siktede leier. Vi kan ikke gi noen ytterligere opplysninger om relasjonen mellom avdøde og siktede, eller leieforholdet, forteller politiadvokat Aud Gravås i Øst politidistrikt.

Siktede ble avhørt av politiet torsdag kveld. Da skal han forklart seg, men politiet vil enda ikke gå ut med hva som kom frem.

- Siktede er begjært varetektsfengslet, og begjæringen vil bli behandlet av retten fredag. Fordi siktede samtykker, vil fengslingen gå som kontorforretning uten at partene fysisk møter, sier Gravås videre.

Se video-intervju med innsatsleder Torgeir Killi Haugstad i vinduet under:

Den avdøde ble meldt savnet onsdag kveld, og politiet satte nokså raskt i gang arbeidet med å finne ham. Den siktede mannen skal i løpet av natten ha blitt avhørt som vitne.

Det var rundt 05.30-tiden at politiet, på bakgrunn av etterforskingen, fant avdøde i en bil som sto på en parkeringsplass utenfor Maxbo i Nittedal. Denne bilen eies av den siktede mannen.

Klikk på bildet for å forstørre. DRAP: Politiet har siktet en mann for drap etter at en mann i 30-årene ble funnet død i en bil på Rotnes i Nittedal. En mann er pågrepet i saken.

DRAP: Politiet har siktet en mann for drap etter at en mann i 30-årene ble funnet død i en bil på Rotnes i Nittedal. En mann er pågrepet i saken. Foto: Ole Berg-rusten (NTB scanpix)

- Motiv og bakgrunn for hendelsen er noe av det politiets etterforsking skal søke og avdekke. Av hensyn til etterforskingen, og faren for bevisforspillelse, er det for tidlig å gi noen detaljer i dag, sa Gravås til Nettavisen torsdag.

Romerikes Blad skrev torsdag at den avdøde mannen i 30-årene står oppført med millionformue og var en del av det som har vært en kjent familiebedrift i Nittedal.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag