Gå til sidens hovedinnhold

Siktede truet med drap dagen før

- Jeg skal drepe ham når han kommer ut!

Slik ordla en mann i 40-årene fra Moss seg da han vitnet i en straffesak i Moss tingrett tirsdag morgen, skriver Moss Avis.

Onsdag kveld skal han ifølge politiet ha drept en helt annen mann i sin leilighet i Moss sentrum. 40-åringen ble i går drapssiktet og møter til fengsling i tingretten i formiddag.

- Den nå siktede mannen var i Moss tingrett som vitne i en sak hvor han hadde anmeldt min klient for ran, sier advokat Jan Kildahl som var forsvarer i saken i Moss tingrett på tirsdag.

LES SAKEN: Ung mann funnet drept i Moss

Ustabil Den drapssiktede mannen var vitne nummer én i saken på tirsdag.

- Hvordan fremsto han fra vitneboksen?

- Han fremsto som veldig usammenhengende og ganske ustabil, sier Kildahl – noe som også bekreftes av andre aktører i rettssal fem i Moss tingrett tirsdag og onsdag.

Den nå drapssiktede mannen så på tiltalte fra vitneboksen og sa:

- Jeg skal drepe ham når han kommer ut.

Etter denne uttalelsen vurderte advokat Kildahl å anmelde ham.

– Det var en såpass grov trussel at jeg vurderte hvorvidt jeg burde foreta meg noe. Jeg vurderte anmeldelse og om vi skulle begjære besøksforbud overfor min klient, forklarer Kildahl.

LES OGSÅ: Drapssiktet mann møter i retten i dag

I «kjeften»
- Du vurderte å anmelde ham?

- Ja.

- Hvorfor gjorde du det ikke?

- I dag, kun få dager senere, når jeg vet hva som har skjedd så burde jeg jo selvfølgelig handlet annerledes. Men da snakker vi om å være etterpåklok.

- Der og da fremsto han som en person som hadde det i «kjeften» og ikke én som var troendes til å ta liv. Men det er viktig å tenke på at han er siktet for forsettlig drap, og ikke dømt, svarer en ærlig Jan Kildahl.

- Ut ifra hvordan han oppførte seg, er jeg overrasket dersom han forsettlig har tatt et liv, selv om drapstrusselen var grov, legger han til og antyder at det som oftest er et stykke mellom trusler og handling.

LES OGSÅ: Politiet: Offeret er en ung mann

Glad han satt fengslet

- Du har snakket med din klient, mannen som ble anmeldt av siktede og som er tiltalt i den aktuelle saken. Hva sier han?

- Han ble veldig overrasket. Hans første kommentar da han hørte om dette var at han var glad for at han fortsatt satt varetektsfengslet. Etter å ha hørt truslene på tirsdag, og dersom siktelsen er riktig, så er han glad for at han ikke var ute på gaten, sier Kildahl videre.

Den drapssiktede mannen hevder at han ble ranet av tiltalte på et solstudio i Prinsens gate søndag 28. april i år. Tiltalte hevder han handlet i nødverge.

Moss Avis var til stede i fengslingsmøtet som ble holdt i Moss tingrett 30. april og der nektet siktede for straffskyld og stilte med en real blåveis etter basketaket på det aktuelle solstudioet.

LES OGSÅ: Flyttet fra Kirkegaten 3: – Jeg var livredd flere ganger

Luftvåpen
- Vi mener at min klient handlet i nødverge og oppførselen til mannen som nå er siktet for forsettlig drap, viser vel at det kan være riktig, sier Kildahl.

- Har du noen gang opplevd drapstrusler fra en vitneboks?

- Nei, Det har jeg aldri opplevd. Derfor ba jeg også om å få dette protokollert i rettsboken, avslutter Kildahl.

Senere på kvelden tirsdag troppet siktede opp på Amfisenteret, hvor han oppsøkte en forretning for å klage på et luftvåpen han hadde med seg. Den aktuelle forretningen selger ikke våpen og seansen endte med at politiet kom til senteret og avvæpnet 40-åringen.

Fremsto påvirket

I politiets logg sto det følgende å lese:

«Etter tips fra publikum fratok politiet tirsdag kveld ved 20.00-tiden en luftpistol fra en mann på et kjøpesenter i Moss».

- Mannen er «kjenning» av politiet, og han fremsto som påvirket, opplyste Terje Nordang – operasjonsleder i Østfold politidistrikt da Moss Avis tok kontakt etter hendelsen.

Etter det Moss Avis erfarer skal luftvåpenet være kopi av en Walter. Drapssiktede skal ha uttalt til politiet at han hadde gått til innkjøp av et slikt våpen for å beskytte seg mot tiltalte han tidligere på dagen hadde drapstruet.

Politiet vil ikke kommentere den aktuelle hendelsen tirsdag kveld og vil heller ikke gå ut med hva drapsvåpenet er.

- Vi ønsker ikke å kommentere noe rundt dette og vil avvente obduksjonsrapporten som vi forventer vil foreligge i løpet av fredagen, forklarte politiadvokat Øystein Rusnes etter pressekonferansen som ble holdt på Moss politistasjon i går.

Avhørt
Den siktede mannens advokat Per Markus Grundesen bekreftet overfor Moss Avis at hans klient ble avhørt av politiet i går ettermiddag, men han ønsket ikke å si noe mer før fengslingsmøtet som går av stabelen i Moss tingrett i formiddag.

I løpet av gårsdagen var Moss Avis i kontakt med flere kilder som bekreftet at den siktede 40-åringen er tilknyttet et belastet miljø.

Leiligheten hans i Kirkegata 3 skal også ha vært et sted hvor det har vært mye bråk, og politiet skal ha vært på den aktuelle adressen ved flere anledninger.

- Ja, der har det vært mye bråk og det er liten tvil om at miljøet også inneholder narkotika, sier en kilde som bor i leilighetskomplekset.

I løpet av onsdag skal siktede også ha forsøkt å komme i kontakt med personer han mente sto i gjeld til ham. Om offeret er én av disse personene er ikke bekreftet.

- Vi vet som sagt ikke hvem drapsofferet er. Det vi kan si er at det er en yngre mann med nordeuropeisk utseende, kommenterte politiet på gårsdagens pressekonferanse på Moss politistasjon.

Aksjon

Selve drapet ble meldt til politiet klokken ved 19-tiden onsdag kveld. Vi er også kjent med at politiet klokken 06.00 torsdag hadde en aksjon et helt annet sted i Moss.

- Det er ukjent for meg og jeg kan derfor ikke kommentere det ytterligere, svarte politiadvokat Rusnes.

Politiet bekreftet overfor Moss Avis at de ikke ville gjøre flere pågripelser i løpet av gårsdagen.

LES FLERE SAKER I MOSS AVIS

Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken