*Nettavisen* Nyheter.

Siktelse mot vekter frafalt etter verditransportran

Oslo (NTB): Siktelsen mot en vekter som var mistenkt for medvirkning til ran av en verditransport fra Nokas på Skedsmo i fjor høst er nå frafalt.

Natt til 10. oktober i fjor ble en verditransport tilhørende Nokas ranet for 10 millioner kroner utenfor Skedsmo senter, av maskerte og væpnede gjerningspersoner. Vekterne som ble utsatt for ranet ble siktet i saken, i tillegg til fire ransmistenkte og en medhjelper.

Tirsdag fikk den ene av vekterne beskjed fra statsadvokaten i Oslo om at saken mot ham er henlagt fordi intet straffbart forhold er bevist, skriver Hadeland.

- Han er selvsagt lettet over utfallet. Denne avgjørelsen renvasker min klient fullstendig. Samtidig har han har vært ved godt mot hele veien. Han har hatt tiltro til at politiet skulle finne fram til det riktige i denne saken, sier mannens advokat, Håkon Brækhus.

Det sitter fortsatt to personer varetektsfengslet i saken, men statsadvokat Tonje Tønder sier at det kan bli tatt ut tiltale mot flere.

- Vi holder på å legge sist hånd på tiltalen nå, og tiltalebeslutningen ventes å være klar i nesten uke, sier hun. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.