*Nettavisen* Nyheter.

Siktelsen mot svenske endret

Porsgrunn (NTB): Påtalemyndigheten har endret siktelsen mot den 28 år gamle svenske mannen som ble pågrepet i Bamble onsdag etter en voldssak i Porsgrunn i mars.

Mannens forsvarer, advokat Morten Wexels, sier til Porsgrunns Dagblad at han har fått opplyst fra politiet torsdag at siktelsen mot mannen er endret til legemsfornærmelse.

28-åringen var tidligere siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge. Denne siktelsen ble tatt ut etter at 28-åringen skal å ha slått en 41 år gammel kvinne fra Skien mens hun var på jobb på en pub i Porsgrunn lørdag 3. mars. Kvinnen døde dagen etter.

Politiadvokat Jon Borgen i Telemark politidistrikt vil overfor NTB ikke bekrefte innholdet i siktelsen som nå er sendt over til statsadvokaten. Han opplyser at det inngått avtale med svenske myndigheter om utlevering av den pågrepne svensken til hjemlandet.

Dersom påtalemyndigheten i Norge tar ut tiltale mot 28-åringen, vil mannen måtte møte i norsk rett.

Den siktede svensken har ikke på noe tidspunkt erkjent straffskyld. I avhør har han forklart at han ikke husker at han skal ha slått til den kvinnelige dørvakten. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag