Gå til sidens hovedinnhold

Siktet 29-åring: - Jeg er uskyldig

Mannen som er siktet for falsk forklaring i Sigrid-saken sier han føler seg mistenkeliggjort.

Mannen som er siktet for falsk forklaring i Sigrid-saken sier i et intervju med VG at han føler politiet mistenker ham for å ha noe å gjøre med forsvinningen, melder NTB.

- Jeg er uskyldig, sier mannen, som angrer på at han gikk til politiet.

- Jeg gjorde det for å hjelpe politiet i en alvorlig sak. Nå føler jeg meg mistenkt og svært dårlig behandlet, sier 29-åringen til VG.

- En stor påkjenning
- Dette har vært en stor påkjenning for meg og min kjæreste, sier han.

Ifølge VGs opplysninger har mannens kjæreste gitt ham alibi i det aktuelle tidsrommet - bortsett fra et svært kort tidsvindu.

I et intervju han gjorde få dager etter forsvinningen, fortalte mannen at han dro til Sverige søndagen etter at Sigrid forsvant. Dette avviser han nå.

Sier han så ungdommer fra balkongen
Til VG sier mannen at han ved midnatt natt til 5. august satt på balkongen sin og tok en sigarett. Han sier han litt over midnatt så en ungdomsgjeng som han mener nettopp hadde gått av en T-bane. Like etter mener han at han så en person som kan ha vært en jente. Vedkommende hadde ifølge 29-åringen på seg en svart hettegenser med en hvit iPhone-ledning stikkende ut av hetten.

- Et hjerteskjærende skrik
- Like etter hørte jeg et hjerteskjærende skrik, og deretter det som kunne høres ut som et metallisk klikk av en bildør som ble smekket igjen, sier mannen ifølge VG.

En liten stund etterpå hevder mannen at han så en bil som kom kjørende ned fra barnehagen i nabolaget på Østensjø. Han mener det var snakk om en eldre, hvit, Golf. Til VG sier mannen at han fortalte dette til kjæresten og at han sa det kunne høres ut som om noen ble kidnappet eller drept, men at hun da bare hadde ledd av ham.

- Tror ikke han har løyet
Ekskjæresten til 29-åringen sier i et intervju med Nettavisen at hun ikke tror mannen har noe med forsvinningen å gjøre.

- Jeg tror ikke han har løyet for politiet og jeg tror ikke han har bortført Sigrid, sier den 24 år gamle kvinnen til Nettavisen.

Tror han er sjekket ut av saken

Oslo (NTB): Tidligere Kripos-etterforsker John Christian Grøttum tror politiet hadde fengslet den siktede 29-åringen dersom han hadde hatt noe å gjøre med Sigrid-forsvinningen. En tidligere kollega av Grøttum er ikke enig.

En 29-åring ble denne uken siktet for å ha gitt falsk forklaring til politiet i Sigrid-saken. Politiet har ikke fengslet mannen, som tidligere er dømt for overfallsvoldtekt, blotting og vold.

- Det store spørsmålet er hva som er motivet for en falsk forklaring. Det kan være han vil dekke over for noen han kjenner, han kan være i psykisk ubalanse eller rett og slett like omtale, sier John Christian Grøttum, med ti år bak seg i mordkommisjonen i Kripos, til NRK.

- Hadde politiet hatt et snev av mistanke, ville han med den bakgrunnen han har, blitt varetektsfengslet. Jeg anser han som sjekket ut av saken, sier han.

- Kan vanskeliggjøre politiets arbeid
Torsdag morgen bekreftet politiet at de hadde siktet mannen for falsk forlaring.

«I en omfattende straffesak vil det alltid være viktig for politiet å ettergå den informasjonen som kommer opp i forbindelse med avhør i saker som er under etterforskning», het det i en pressemelding.

«Uriktige eller falske forklaringer til politiet kan i verste fall vanskeliggjøre politiets arbeid og forårsake at politiet bruker ressurser på en gal måte», het det videre.

- Vi kan bekrefte at et vitne i Sigrid-saken er siktet for falsk forklaring. Vitnet har vært i avhør, uttalte politiinspektør Hanne Kristin Rohde.

Politiet opplyste torsdag at vitnet vil ikke bli fremstilt for varetektsfengsling for falsk forklaring.

Ut over dette ønsket politiet ikke å kommentere detaljer i siktelsen om den falske forklaringen.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen