Siktet barnehageansatt erkjenner overgrep

ETTERFORSKER OVERGREP: Politiet pågrep onsdag en mann i 30-årene, ansatt i en barnehage i Tromsø. Mannne er siktet for seksuelle overgrep - overgrep som angivelig skal ha skjedd i barnehagen der han jobbet, opplyser Yngve Myrvoll, etterforskningsleder i Troms politidistrikt. Foto: Torgrim Rath Olsen

ETTERFORSKER OVERGREP: Politiet pågrep onsdag en mann i 30-årene, ansatt i en barnehage i Tromsø. Mannne er siktet for seksuelle overgrep - overgrep som angivelig skal ha skjedd i barnehagen der han jobbet, opplyser Yngve Myrvoll, etterforskningsleder i Troms politidistrikt. Foto: Torgrim Rath Olsen

En mannlig barnehageansatt i 30-årene erkjenner seksuelle overgrep på jobb i en barnehage i Tromsø. Han er varetektsfengslet i to uker med brev- og besøksforbud.

07.05.15 19:23

Politioverbetjent Yngve Myrvoll i Troms politidistrikt opplyser at mannen er siktet for å ha begått et eller flere overgrep i den barnehagen han er ansatt. Mannen er siktet for brudd på straffelovens paragraf 195 som omhandler seksuell omgang med barn.

Han ble pågrepet onsdag og framstilt for varetektsfengsling torsdag ettermiddag.

iTromsø skriver at mannen erkjenner straffskyld. Noe Myrvoll bekrefter til NRK.

– Han ønsker seg løslatt, men retten kjennelse har bestemt varetektsfengsling i to uker i tråd med det politiet begjærte, sier Myrvoll.

Det er foreløpig ikke kjent hvordan han stiller seg til den alvorlige siktelsen.

– Det kan jeg ikke svare på. Og jeg kan ikke svare på noen andre spørsmål på nåværende tidspunkt, sier siktedes forsvarer, Anja Støback Bjørsvik, til NTB.

Gjort beslag

Myrvoll er også tilbakeholden med å kommentere om det skal ha skjedd flere overgrep, eller om det er snakk om overgrep mot flere enn ett barn.

– Det er et viktig tema i etterforskningen om det er snakk om ett eller flere overgrep, sier Myrvoll.

Politioverbetjenten sier til VG at de har beslaglagt teknisk utstyr.

– Vi har gjort noen veldig interessante beslag. Det er tekniske ting vi jobber videre med å undersøke, sier Myrvoll.

Han sier politiet har tett dialog og samarbeid med barnehagen om hvordan de berørte skal informeres.

Tilbakeholdne

Nordlys har vært i kontakt med ledelsen i barnehagen hvor den overgrepssiktede mannen jobber. Daglig leder ønsker ikke å uttale seg.

– Jeg henviser til politiet. Saken er under etterforskning, sier den daglige lederen.

VG får bekreftet fra Tromsø kommune at den aktuelle barnehagen ikke er kommunalt drevet.

– Vi forventer likevel at de kontakter kommunen og orienterer om hva de gjør, sier kommunikasjonssjef Pål Jakobsen.

Etterforskes videre

Nordlys omtalte pågripelsen av mannen allerede onsdag. Da bekreftet politiet at pågripelsen skjedde på bakgrunn av en «hendelse» i en barnehage.

Etter det Nordlys får opplyst, ble politiet selv kjent med saken samme dag.

Det er nå satt ned en gruppe etterforskere som skal jobbe videre med saken.

- Vi skal avhøre potensielle vitner og andre. På siden av dette vil det selvfølgelig bli gjort tekniske undersøkelser, sier Myrvoll.

Det vil også bli gjennomført dommeravhør med barn i den aktuelle barnehagen.

- Mener politiet at mistenkte har handlet alene?

- Det er ingenting som tyder på at det kommer flere pågripelser, sier Myrvoll.

Advokat Anja Støback Bjørsvik er oppnevnt som forsvarer for mannen.

- Jeg kan ikke kommentere saken på nåværende tidspunkt. Jeg har taushetsplikt og har heller ikke diskutert kontakt med media med min klient. Det handler også om hensynet til de andre som er involvert i saken, sier Bjørsvik til Nordlys.

Flere saker i Tromsø

Det har vært flere stygge overgrepssaker i barnehager i Tromsø de siste årene:

I desember 2013 ble en 25 år gammel mann dømt til fengsel i ett år og åtte måneder, etter at han innrømmet å ha forgrepet seg på fire barn i en barnehage i Tromsø.

I 2011 ble en barnehage-ansatt tromsømann dømt til 45 dagers fengsel for å ha hatt seksuell omgang med et barn under 16 år. Samme år ble en ansatt i en kommunal barnehage tiltalt for å ha utøvet vold mot sine egne barn over flere år.

I 2003 ble en tidligere ansatt i en kommunal barnehage i Tromsø siktet for overgrep mot et barn under ti år. Barnet var ikke tilknyttet barnehagen.

I barnehageloven heter det at alle ansatte i norske barnehager må legge frem politiattest for å kunne jobbe med barn i en barnehage.

Loven setter krav om at man ikke må være straffet, tiltalt eller siktet i saker som omfatter seksuelle overgrep mot barn.

Les flere saker fra Nordlys her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag