RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Siktet chattet med barn i hele Norge

Foto: GABRIEL BOUYS (AFP)
Sist oppdatert:
Den overgrepssiktede bodømannen hadde 1000 barnekontakter på Messenger.

Politioverbetjent Arne Hammer ved Salten politidistrikt sier til Avisa Nordland at den overgrepssiktede 35-åringen hadde kontakter på chattenettverket Windows Live Messenger (MSN) fra absolutt hele landet.

Chattevenner fra Agder til Finnmark
- Vi har ikke fått identifisert alle kontaktene mannen hadde på sin falske identitet, men han hadde kontakter fra absolutt hele landet – fra Finnmark i sør til Agder i sør. Vi har ikke oversikt over hvor mange som kommer lokalt fra, sier Hammer til avisa.

Hammer poengterer imidlertid at det trolig er et mindre antall som har blitt utsatt for straffbare handlinger enn de 1000 kontaktene mannen hadde på sin brukerprofil. Han utga seg for øvrig for å være ei jente. Mannen er også siktet for oppbevaring av barneporno, samt fysiske overgrep.

Varetektsfengslet
Mannen er nå siktet og varetektsfengslet for misbruk av flere unge gutter i alderen 8 til 16 år.

Arne Hammer sier til AN at politiet har blitt rådet av fagpersoner til å være sparsomme med å gå ut med detaljer i overgrepssaken.

– Status per tirsdag denne uka var at vi hadde hatt 12 inne til avhør. Det er både snakk om fornærmede og vitner, sier Hammer til AN.

Han forteller at politiet jobber med å undersøke datamaterialet de har tilgjengelig. Materiale som har dukket opp underveis fører til nye undersøkelser og avhør.

Holder kallenavn hemmelig
Det har vært lite pågang fra mulige ofre i overgrepssaken, men politiet har heller ikke gått ut med kallenavnet den siktede brukte på sin MSN profil.

– Når det gjelder de kontaktene han hadde på nettet, er det ikke sikkert disse selv vet at de kan ha blitt utsatt for noe straffbart. I det vi går ut med hvilket kallenavn mannen opererte under, vil vi kanskje få helt andre tilbakemeldinger, sier Hammer til AN.

Politiet arbeider tett med Kripos for å gå gjennom de 1.600 bildene, de 400 tekst- og bildemeldingene og de 400 videoene som er en del av bevismaterialet i saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere