RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Kim Andreas Kristiansen, som er siktet for Øyer-drapet, er hentet hjem til Norge. Foto: Politiet / NTB scanpix
Kim Andreas Kristiansen, som er siktet for Øyer-drapet, er hentet hjem til Norge. Foto: Politiet / NTB scanpix Foto: Politiet (NTB scanpix)

Siktet erkjenner å ha vært til stede under Øyer-drapet

Sist oppdatert:
- Han har erkjent at han var til stede, men at han husker relativt lite av det som skjedde, sier Kim Andreas Kristiansens forsvarer, Geir Lippestad.

LILLEHAMMER (GD.no): Drapssiktede Kim Andreas Kristiansen (23) har i avhør lørdag erkjent flere forhold, men har ikke tatt stilling til skyldspørsmålet.

Advokat Geir Lippestad tok toget til Lillehammer lørdag morgen for å bistå sin klient, 23 år gamle Kim Andreas Kristiansen, i den første avhørsrunden på Lillehammer, melder GD.no.

Les også: Fraktet til Lillehammer i går - avhøres i helgen om drapet

I 12.30-tiden lørdag ga han pressen en orientering i bakgården til Lillehammer politistasjon.

- Han har langt på vei erkjent mye av de faktiske forholdene, opplyste Lippestad.

FORSVARER: Geir Lippestad. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix


Til GD påpeker Lippestad at det fremdeles gjenstår mye etterforskning i saken.

- Det er for tidlig å si noe om skyldspørsmålet. Dels fordi siktelsen mot ham er generelt formulert - dels fordi det gjenstår mye etterforksning i saken.

Opptatt av å sjekke ut andre

Kristiansen kom til Norge fredag kveld. Lippestad vil ikke si noe om hva det var som fikk ham til å melde seg for politiet i Nederland, men forsvareren opplyser at hans klient er opptatt av å sjekke andre ut av saken.

- Han har erkjent at han var til stede, men at han husker relativt lite av det som skjedde. Han sier at han kan ikke skjønne at det skal være noen andre som har gjort det. Han påpeker at det var ingen andre til stede i huset den aktuelle kvelden.

Lippestad sier at i denne saken vil det måtte brukes mye tid på å finne Kristiansens historie og dokumentere den.

Vil selv møte i retten

Søndag vil avhør av drapssiktede holde fram. Lørdagens avhør var en såkalt fri forklaring. Mandag skal Kristiansen etter planen framstilles for varetektsfengsling. Kristiansen samtykker ikke i varetekstfenglsing, opplyser Lippestad.

- Han samtykker ikke i fengsling, og han ønsker selv å møte i retten.

Kim Andreas Kristiansen er siktet for drapet på sin stefar Bjarte Hansen (58). Levningene av Hansen ble funnet i et fortsatt ulmende bål nedenfor bommen i Hundersetervegen på veg mot Hafjell-toppen torsdag 14. august. Kristiansen var på rømmen i tolv dager. Han meldte seg selv for politiet i Nederland mandag 25. august.

En bekjent av Kristiansen, en 21 år gammel mann fra Lillehammer, er pågrepet, mistenkt for medvirkning i forbindelse med drapet. 21-åringen sitter varetektsfengslet for å ha avgitt falsk forklaring.

Les flere saker fra GD her!


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere