RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Siktet for å ha skutt gjester i bursdagsselskap

Sist oppdatert:
En 50 år gammel mann skal ha blitt vitne til at en av bursdagsgjestene hans skjøt to andre gjester i Lindesnes søndag morgen. Den ene av de to ble påført alvorlige skader.

Gjestene begynte å krangle søndag morgen etter bursdagsfeiringen dagen før, og krangelen skal ha ført til at mannen skjøt de to kvinnelige gjestene i gangen, skriver avisen Lindesnes.

Framstilles tirsdag

Mannen som nå er siktet for drapsforsøk, er også i 50-årene. Både han og jubilanten ble avhørt søndag. Den siktede blir framstilt for varetektsfengsling i fire uker i Kristiansand tingrett tirsdag.

– Vi vil begjære isolasjon i to uker, og brev- og besøksforbud i fire uker, sier politiadvokat Liv Seland i Agder politidistrikt til NTB.

Hun vil ikke si noe om hendelsesforløpet av hensyn til de to fornærmede, som ennå ikke er avhørt.

Vil ikke påvirke

Den siktede mannen er en tidligere kjenning av politiet.

– Min klient vil ikke si noe når det gjelder innholdet i siktelsen fordi han har et overordnet ønske om at den innledende fasen av etterforskningen skal være uforstyrret av hans versjon av hendelsesforløpet. Han vil ikke påvirke etterforskningen, sier siktedes advokat Svein Kjetil Stallemo til NTB mandag.

– Han får mulighet til å forklare seg under fengslingsmøtet, men vi har verken sett fengslingsbegjæringen eller fått den begrunnet på dette tidspunktet, sier Stallemo.

Kjenning av politiet

De to kvinnene som ble skutt, er begge i 40-årene. En av dem er alvorlig skadd, mens skadene den andre er påført, betegnes som moderate. Begge er lagt inn på Ullevål sykehus i Oslo etter å ha blitt overført fra Sørlandet sykehus i Kristiansand.

Politiet har beslaglagt et håndvåpen som er funnet på eiendommen, skriver Lindesnes. Mannen kjente kvinnene, men det er ingen familierelasjon mellom dem og den siktede. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere