*Nettavisen* Nyheter.

Siktet for dødsvold

En 18-åring er pågrepet og siktet for vold med døden til følge på åpen gate i Årnes sentrum fredag kveld.

17.07.10 20:00

Årnes (ANB): Tidlig på kvelden barket 18-åringen og 54-åringen, begge fra Årnes, sammen på åpen gate i Årnes sentrum. Like etter døde 54-åringen på legevakta.

18-åringen ble på sin side pågrepet uten dramatikk ved sin egen bolig i Årnes.

Les også: Siktet for dødsvold

- Vi har siktet 18-åringen for legemsbeskadigelse med døden til følge, opplyser politiadvokat Stian Sjølie Johannessen, jourhavende jurist ved Romerike politidistrikt, til Romerikes Blad.

Tok seg til legevakta selv
Skyldkravet etter en slik siktelse er at 18-åringen burde ha innsett følgen av slagsmålet. Strafferammen har en øvre grense på ti års fengsel.

- Men det er fortsatt tidlig i etterforskningen, og vi har blant annet igjen mange vitneavhør å ta. Derfor er det også for tidlig å si hva vedkommende eventuelt ender opp med å bli siktet for, sier politiadvokaten.

18-åringen er nå fraktet til politiarresten i Lillestrøm, der han i løpet av lørdagen må gjennom sine første formelle politiavhør.

- Mannen tok seg til legevakta på Årnes fredag ettermiddag. Han forklarte at han hadde vært i slagsmål og det ble konstatert skader på mannen. Etter en stund avgikk han med døden, forteller politioverbetjent Per Hagen ved Nes lensmannskontor.

Kjenning av politiet
Ifølge operasjonsleder Terje Skaftnes, skal de ansatte ved legevakta ha forsøkt gjenoppliving da de varslet politiet om hendelsen.

Livet til 54-åringen sto imidlertid ikke til å redde.

Ikke lenge etter at politiet fikk melding om dødsfallet, så pågrep de en 18 år gammel mann fra Årnes.

- Det er en person som er kjent av politiet fra før, og han ble pågrepet på bakgrunn av opplysninger som framkom tidlig i etterforskningen, sier Hagen ved lensmannskontoret.

Innrømmet slåsskamp
18-åringen ble pågrepet uten dramatikk ved boligen sin på Årnes.

- Han har uoppfordret sagt at han har befatning med denne episoden, uten at jeg vil si noe mer om hva han har sagt.

Den 54 år gamle mannen karakteriseres ikke som noen kjenning av politiet. Han skal være omhandlet i politiets straffesaksregister, men dette er for hendelser som ligger flere år tilbake i tid. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.