RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Siktet for drap og sexovergrep

Forsvarer Trygve Staff møtte alene under fengslingsmøtet i Bergen tingrett lørdag.
Forsvarer Trygve Staff møtte alene under fengslingsmøtet i Bergen tingrett lørdag. Foto: MMS: Birthe Steen Hansen/iBergen.no
Sist oppdatert:
Etter at 34-åringen skal ha drept kvinnen, sexmisbrukte han ifølge siktelsen en av småjentene som var vitne til tragedien.

Politiinspektør Svein Erik Krogvold bekrefter at en 34 år gammel mann er siktet for drap og seksualforbrytelser i forbindelse med drapet på en kvinne (37) på Hylkje.

- I tillegg til drapet er han er siktet etter straffelovens paragraf 193 og 195, sier Krogvold til iBergen.no.

Kan ha oppdaget misbruk
Paragraf 193 dreier seg om å tilskaffe seg seksuell omgang ved misbruk av stilling eller tillitsforhold, mens paragraf 195 omhandler seksuell omgang med barn under 14 år.

Krogvold sier til VG at overgrepene skjedde etter at kvinnen ble drept.

Bare drapsofferet, datteren og hennes jevnaldrende venninne var til stede i huset torsdag i det aktuelle tidsrommet. Ifølge VG er det datterens venninne som ble misbrukt.

Fengslet i fire uker
Krogvold begjærte 34-åringen fengslet i fire uker under lørdagens fengslingsmøte, og fikk medhold i Bergen tingrett. Siktelsen mot ham ble utvidet, etter at han var i utgangspunktet var siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge.

34-åringen møtte ikke til fengslingsmøtet, men har samtykket til å fengsles i fire uker. Dermed fikk politiet heller ingen forklaring fra ham i rettsmøtet. Mannen har ennå ikke sagt et ord i avhør, etter råd fra sin forsvarer Edvard Bakke. Under fengslingsmøtet lørdag var det Bakkes kollega Trygve Staff som møtte som forsvarer for 34-åringen.

Fengslingsmøtet gikk for lukkede dører.

- Ubesvarte spørsmål
Etter rettsmøtet reiste Staff direkte til fengselet for å treffe sin klient.

- Det er for mange ubesvarte spørsmål til at min klient kan ta stilling til spørsmålet om straffskyld, sier Staff til iBergen.no etter møtet med klienten.

Som sin kollega, Edvard Bakke, har han rådet 34-åringen til å ikke la seg avhøre av politiet foreløpig. Mannen er under medisinsk behandling i Bergen fengsel.

- Akkurat nå er det umulig å si når jeg kan tilråde ham å la seg avhøre, sier Staff.

Rømte fra psykiatrisk
34-åringen er siktet for å ha stukket ihjel en 37-årig venninne hjemme i hennes bolig på Hylkje i Bergen. Til stede under drapet var kvinnens ti år gamle datter og hennes jevnaldrende venninne. Bare to dager i forveien hadde mannen rømt fra lukket avdeling på Sandviken sykehus, der han var psykiatrisk pasient.

Kvinnens datter er nå foreldreløs. Jentas far døde for tre år siden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere