RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Siktet for drap på ekskjæreste

Foto: Dag Lauvland / LINDESNES (Scanpix)
Sist oppdatert:
Ekskjæreste pågrepet og siktet etter at kvinne (28) ble funnet drept i Mandal.

En 25 år gammel mann er pågrepet og siktet for forsettlig drap i Mandal. Den drepte er mannens 28 år gamle ekskjæreste, melder fvn.no.

Kvinnen ble funnet nær en bussholdeplass ved Marnarkrysset like ved E39 øst for Mandal sentrum klokka 03.18 søndag.

På en pressekonferanse som ble innledet klokka 14 søndag sa politiet at den mistenkte 25-åringen ikke har vært i stand til å la seg avhøre, skriver fvn.no.

Tidligere kjæreste
Overfor Nettavisen bekrefter politistasjonssjef Bjart Gabrielsen at avdøde og mistenkte tidligere skal ha hatt et kjæresteforhold. På pressekonferansen ble det opplyst at de hadde vært forlovet og at de lørdag kveld var sammen i huset der avdøde var leietaker. Her skal det ha vært et bursdagsselskap i anledning av at den nå siktede mannen rundet 25 år. Huset ligger like ved stedet der hun ble funnet.

Kvinnen ringte politiet før drapet. Det er funnet en kniv ved siden av henne, men politiet vet ennå ikke om dette er drapsvåpenet.

Politiet bekrefter at det er funnet fotspor av en barbeint person i snøen ved funnstedet.

Sitter i arresten
Mannen ble pågrepet uten dramatikk like før klokken 07.30.

- Vi har pågrepet en mann i midten av 20-årene, som politiet mener det er skjellig grunn til å tro står bak drapet, sier politistasjonssjef Bjart Gabrielsen i Mandal til Nettavisen.

Gabrielsen opplyser at det vil bli tatt ut en formell siktelse mot mannen i løpet av søndagen - og at han nå sitter i arresten i Mandal. Den mistenkte blir trolig fremstilt for varetektsfengsling mandag.

Erklært død på stedet
Ifølge NTB ble det gjort gjenopplivingsforsøk på kvinnen etter at hun ble funnet, men hun ble erklært død på stedet.

Politiet innledet jakten på en drapsmann, og vel fire timer senere ble 25-åringen pågrepet.

- Hvilken forfatning ble avdøde funnet i, og hvem varslet politiet?

- Jeg kan ikke svare på noe av dette, men vi var ikke i tvil om at vi sto overfor et drap, sa Gabrielsen til Nettavisen søndag morgen. Han ville da ikke gå nærmere inn på mulig dødsårsak.

Gabrielsen bekrefter overfor Nettavisen at den drepte er en 28 år gammel kvinne fra Mandal. Også den mistenkte 25-åringen er fra Mandal.

Sikrer tekniske spor
- Vi kommer nå til å konsentrere oss om å kartlegge mistenktes bevegelser i timene før og under drapet, samt å sikre tekniske spor fra åstedet, sier han.

- Jakter dere på flere gjerningsmenn?

- Nei, ikke foreløpig. Vi tror som sagt vi har pågrepet gjerningsmannen, men vil bruke tiden til å søke fakta som bekrefter eller avkrefter dette, sier Gabrielsen.

Han forteller at de ikke har bedt om bistand fra Kripos.

Meldingen om funnet kom inn til politiet klokken 03.18.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere