Gå til sidens hovedinnhold

Siktet for drap på samboerens eksmann

En mann er siktet for forsettelig drap på 49-åring, samboeren siktet for legemsbeskadigelse.

- Mannen vil bli siktet for forsettlig drap. Vi kan ikke gå inn på hvordan mannen ble drept, sier politiadvokat Kåre Kalvå ved Romerike politidistrikt, på en pressekonferanse torsdagens kveld, melder dagbladet.no.

- Foreløpig ser det ut til å være forsettlig drap.

Mannen i 30-årene fra Aurskog-Høland har erkjent drapet på en 49-åring fra Sørum. Mannen er nå siktet for forsettlig drap.

Han erkjenner ikke straffskyld, og skal ha sagt til politiet at drapet skjedde i selvforsvar.

Les: Innrømmer drap i Sørum

Politiet jobber blant annet ut fra en teori om at sjalusi kan være motivet.

Vold
Mannens samboer (35), også hun fra Aurskog-Høland, er foreløpig siktet for legemsbeskadigelse. Politiadvokaten vurderer fortløpende om siktelsen skal endres.

Kvinnen var tidligere gift med den savnede mannen. Han skal ha kommet til boligen der samboerparet befant seg lørdag, og drapet skal ifølge politiet ha skjedd lørdag kveld eller natt til mandag. Politiet mener det ikke var andre til stede da drapet skjedde, skriver dagbladet.no.

Siktede skal ha utøvd vold mot den savnede mannen 11. februar i år. Kvinnen skal ha vært til stede også da.

- Kun små marginer gjorde at mannen ikke døde under forrige voldshandling. Denne er kvinnen ikke siktet for, sier Kalvå.

Kvinnen har fått oppnevnt forsvarsadvokat Gunnhild Lærum som forsvarer, mens advokat Sigmund Øien forsvarer den siktede mannen.

Politiet vil ikke ut med detaljer om hva som skal ha skjedd i boligen, eller hva siktede har forklart i avhør, skriver indre.no.

Dumpet i Sverige
Advokat Sigmund Øien bekreftet overfor Indre Akershus Blad tidligere i dag at liket er dumpet i Sverige. Liket er ennå ikke funnet, men politiet regner det som sannsynlig at det er snakk om en drapssak.

Politiet ønsket på pressekonferansen ikke å si noe mer om hvor det letes etter liket.

Politiet er sparsomme med opplysninger, og understreker at de fortsatt er tidlig i etterforskningen. Politiet har imidlertid et godt håp om å finne ut hva som har skjedd i saken.

Det var familien til 49-åringen som meldte mannen savnet tidligere denne uken. Underveis kom det frem at mannen tidligere hadde blitt utsatt for vold, og samboerparet ble siktet etter dette.

Les: Mann savnet, to personer siktet

Reklame

Nyhet: Den strykefrie skjorta er blitt enda bedre