En mann er pågrepet og siktet for å ha drept 98 år gamle Hilda Feste i Os i Hordaland.

Ifølge politiet skal ikke de to være i slekt.

– Han stiller seg uforstående til siktelsen. Vi er usikre på om han har noe med dette å gjøre, bekrefter politiadvokat Asbjørn Romarheim overfor BA.no mandag ettermiddag.

42-åringen er blitt avhørt i dag. Han ble pågrepet i forbindelse med husbråk klokken 0114 i Os sentrum natt til i dag. Han hadde da en aggressiv og ruset adferd i tillegg til skader som gjorde at politiet fant grunnlag for å sikte ham for drapet på Feste, noen timer tidligere.

Den avdøde er ikke formelt obdusert, men hun skal ha hatt store hodeskader, ifølge politiet.

Politiet ønsker fortsatt tips fra publikum om saken.

Hjemmesykepleien i Os varslet politiet om den døde kvinnen klokken 21.37 søndag kveld.

Funnet død
I overkant av 20 kommunale boliger i Oshaugen i Os er fortsatt omringet av politisperringer etter at en eldre kvinne ble funnet død søndag kveld.

Kvinnen ble funnet død i sitt eget hjem av en hjemmesykepleier.

Funn på stedet gjør at politiet har satt i gang full drapsetterforskning. Politiet etterlyser også en ukjent mann som ble observert i leiligheten til kvinnen like før hun ble funnet. Gjennom hele natten har krimtekniske og taktiske etterforskere jobbet på åstedet.

Det mulige drapet har selvsagt satt en støkk i nabolaget. Den aktuelle leiligheten ligger i en et kompleks med en rekke eldreboliger like ved Os ungdomsskule.

Gjennom hele natten og formiddagen mandag har Oshaugen nærmest blitt beleiret av pressebiler og politi. Flere naboer kjente ikke til saken før de så presseoppbudet på vei til jobb mandag morgen.

Ville besøke venninne
Berit Lekven prøvde fortvilet å besøke en venninne som bor i komplekset, men fant i samråd med politi ut at det var bedre at hun kom tilbake når ting hadde roet seg litt.

- Hun har bodd hos meg i syv år før hun flyttet til dette komplekset på torsdag. Jeg har masse eiendeler, blant annet en TV, jeg gjerne skulle ha levert til henne, men alt er jo sperret av nå, sier hun til BA.no.

Lekven har selv jobbet i helseetaten gjennom en årrekke og sier at en slik hendelse nok vil gå spesielt inn på en denne typen beboere.

- Hun klarer seg ikke selv og trenger hjelp, så det er jo klart at hun blir ekstra bekymret når noe som dette skjer, sier Lekvem engstelig.

- Jeg fikk tak i henne på telefon i morges, og jeg tror det gjorde godt for henne å høre en kjent stemme. Hun er jo helt nyinnflyttet og kjenner ikke så mange. Dette er bare helt forferdelig tragisk!

Bekymret for bestemor
Lekven var ikke den eneste som tok turen til Oshaugen mandag for å forsikre seg om deres kjære har det bra.

- Jeg er bekymret for min bestemor. Hun er over 90 år og det er klart at noe sånt som dette går innpå henne. Jeg måtte bare se at det går bra med henne, sier en kvinne som vil være anonym til BA.no.

- Hun er naturligvis oppskaket, men jeg er bare takknemlig for at det går bra med henne og har stor medfølelse for de som ikke er like heldig.

Les flere saker fra Bergensavisen.no