Mannen, som fremstilles for varetekstfengsling for Tønsberg tingrett i dag, er siktet for medvirkning til forsettelig drap på en 31 år gammel landsmann i Re kommune i Vestfold natt til søndag 20. feberuar, skriver Østlandsposten.

Mannen ble pågrepet uten dramatikk ved hjelp av mannskaper fra politidistriktet der mannen befant seg, opplyser Vestfold politidistrikt.

Politiinspektør ved Vestfold Politidistrikt, Eskil Bredesen, sier til ØP Nett at 24-åringen ble pågrepet i et annet politidistrikt enn Vestfold, men at han på grunn av etterforskningen ikke vil si hvor mannen ble pågrepet.

Bredesen vil heller ikke si noe om hva som kan ha vært motivet for drapet, og heller ikke om flere personer er ettersøkt i saken.

Den 31 år gamle litaueren som ble knivstukket i Re kommune i Vestfold natt til søndag 20. januar, døde to dager senere av skadene.

31-åringen ble knivstukket ved 5-tiden natt til søndag og døde tirsdag på Ullevål sykehus i Oslo.

En rekke litauere var samlet i et hus i Kåpe i Re natt til søndag 20. februar. Politiet fikk melding fra AMK-sentralen like før klokken 5 søndag morgen og kom til stedet samtidig med ambulansen. Mannen hadde omfattende stikkskader og ble brakt til sykehuset i Tønsberg. Søndag ble han fløyet til Ullevål sykehus.

Elleve personer ble avhørt i saken, og tre menn i alderen 30 til 33 år fikk status som siktet i saken.

Det litauiske miljøet i Vestfold er ifølge politiet kjent for bruk av grov vold og kniv. Sammenkomsten skjedde i et lokale som også brukes av et MC-miljø, men litauerne skal ikke ha noen tilknytning til dette.

Les flere saker fra Østlandsposten her.