RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Siktet for innsidehandel

Sist oppdatert:
Økokrim har siktet to næringslivstopper for innsidehandel.

Økokrim har siktet konsernsjef Morten Angelil i Eltek og adm. direktør Lars Jervan i det heleide datterselskapet Nera Networks for innsidehandel.

NA24 - din næringslivsavis

Siktelsen knyttes til handler som har funnet sted i 2003.

Misbruk av innsideinformasjon
Thomas Skjelbred, som er konstituert førstestatsadvokat i Økokrim, bekrefter at de to Eltek-sjefene er siktet, men han vil ikke kommentere saken særlig utover dette.

- Jeg kan bekrefte at det dreier seg om misbruk av innsideinformasjon, sier Skjelbred til NA24.

Han sier videre at undersøkelser i forbindelse med innsidesaken rundt Alain Angelil, faren til Morten Angelil, gav grunn til å starte undersøkelser.

- Men jeg kan ikke si om det er en sammenheng mellom de to sakene, sier Skjelbreid til NA24.

Han sier videre at Økokrim foretok ransaking torsdag morgen. Men han vil ikke si hvor disse ble gjennomført.

- En trasig melding
Elteks styreformann, Erik Thorsen, måtte torsdag morgen sende ut en børsmelding etter pågripelsene.

- Det var en trasig melding, men vi vet ikke mer enn det som står i børsmeldingen. Vi har beskrevet det vi vet og har ikke hatt mulighet til å snakke med de to, sier Thorsen til NA24.

Han sier at både Angelil og Jervan nå er «under administrasjon» av Økokrim.

- Hvordan vil dette ramme Eltek?

- Vi i styret må sørge for at dette i minst mulig grad rammer selskapet. Jeg skal nå samtale med det øvrige styret så får vi se hvilken konklusjon vi trekker. Men vi har et styre som er spredt over alle tidssoner, sier Thorsen, som sier han håper å få en konklusjon i løpet av ettermiddagen.

Thorsen vil ikke spekulere noe om hva som blir Morten Angelils videre stilling i selskapet, og om det er mulig for selskapet å ha en toppsjef som er siktet for innsidehandel.

Varslet børsen
Oslo Børs innførte børspause i Eltek-aksjen rett før børsen åpnet for handel torsdag.

Pressetalsmann Tor Arne Olsen ved Oslo Børs forteller at det var Økokrim som ga beskjed til Oslo Børs om forholdet, og at blant annet markedsovervåkningen ble underrettet. Dette for å følge med hvis det kommer ut lekkasjer rundt situasjonen.

- Vi har ikke noe behov for å kommentere når vi fikk vite dette. I denne type situasjoner, som det har vært flere av den siste tiden, blir vi informert av de ulike tilsyn med tanke på overvåkning av kursnoteringen, sier Olsen til NA24.

Oslo Børs kommer til å forholde seg til Eltek som tidligere.

De mener det er viktig å presisere at det kun er tatt ut siktelse og at det ikke foreligger noen dom, men medgir at det alvorlig når noen er siktet for ulovlig innsidehandel. Det er ekstra alvorlig når det er en leder som er innblandet.

Børsen kommer til å holde kontakt med Eltek, men Olsen sier at det er opptil selskapet og eierne i Eltek hva som vil skje med konsernsjefen.

Faren siktet i 2006
I juni 2006 tok gründer Alain Angelil permisjon fra styret i Eltek etter at han tidligere samme år ble siktet av Økokrim for fire tilfeller av kjøp og salg av Eltek-aksjer mellom 2001 og 2003. Han har hele tiden bedyret sin uskyld.

Eltek-aksjen faller 5,11 prosent til 26 kroner etter at meldingen om siktelsen er blitt kjent.

Følg Eltek på Oslo Børs her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere