*Nettavisen* Nyheter.

Siktet for Øyer-drapet tilbake i Norge

Kim Andreas Kristiansen har status som mistenkt i drapssaken i Øyer, hvor en mann ble funnet død i et utbrent bål. Han bruker briller med mørk innfatning. Foto: Politiet (NTB scanpix)

Drapssiktede Kim Andreas Kristiansen (23) er utlevert til Norge og skal lørdag avhøres på Lillehammer politistasjon.

30.08.14 10:21

– Han kom til Norge og hit til Lillehammer sent fredag kveld. Vi har fått på plass en viktig person i saken og vil starte avhørene i dag, opplyser konstituert politimester Olav Sørby i Gudbrandsdal politidistrikt til NTB lørdag formiddag.

Rask utlevering

Den raske utleveringen fra Nederland skjedde på grunn av at drapssiktede selv samtykket til utleveringen.

Sørby ønsker ikke å gå inn på hva som blir tema for lørdagens avhør. Politidistriktet vil få bistand fra Kripos i neste uke, men da i mindre grad enn i oppstartsfasen.

– Det er fortsatt vitneavhør og teknisk etterforskning som gjenstår. Vi har et stort materiale som må gjennomgås, opplyser politimesteren.

Politiet sier de trolig vil framstille siktede for varetektsfengsling mandag 1. september.

Forsvarer på vei

– Jeg har ikke snakket med ham, men jeg er på vei til Lillehammer, sier 23-åringens forsvarer, advokat Geir Lippestad til VG.

Han opplyser at det er uvisst hvor lenge avhøret vil vare, men advokaten bekrefter at avhøret vil finne sted lørdag dersom Kristiansen ønsker å forklare seg for politiet.

Nordmannen meldte seg mandag for politiet i Rotterdam, elleve dager etter at han rømte fra Norge med fly. Han er siktet for drap på sin stefar, Bjarte Hansen (58). Levningene ble funnet i et bål i skogen ved Hafjell. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.