*Nettavisen* Nyheter.

Siktet for seks voldtekter - flyktet til Irak

Foto: Junge, Heiko (SCANPIX)

Politiet mener han står bak flere grove overgrep i Oslo.

21.11.11 08:20

Da irakeren (33) ble siktet i seks voldtektssaker, flyktet han tilbake til hjemlandet, skriver VG.

Politiet mener de står overfor en serievoldtektsmann som står bak flere grove overgrep i hovedstaden.

- Fem av overgrepene skjedde på offentlig sted og skapte alvorlig frykt. Vi vet hvem han er og vil ha ham tilbake til Norge, sier politiadvokat Kristin Rusdal i Oslo politidistrikt til avisen.

På sporet etter fingeravtrykk
Den irakiske statsborgeren er siktet i seks saker der kvinner har anmeldt ham for voldtekt fra årene 2007 og 2010. Ifølge avisen var det først da politiet fant et fingeravtrykk av mannen i en av de siste sakene, at det viste seg at han kan ha stått bak flere voldtekter og voldtektsforsøk i Oslo.

Slik går han frem
Avisen skriver at fremgangsmåten til mannen er lik i alle sakene. Han har oppsøkt kvinnene og forsøkt å prate med dem. Deretter har han med makt forsøkt å ta seg til rette. Det har ikke kommet til fullbyrdet samleie, men han er siktet for å ha tvunget til seg oralsex og andre handlinger som sidestilles med samleie i straffeloven.

Flyktet til Irak
Irakeren skal ha blitt stresset av at politiet oppsøkte steder hvor han oppholdt seg, og flyktet til Irak.

- Siden vi ikke har noen utleveringsavtale med Irak, er vi avhengige av at han er villig til å komme tilbake, sier bistandsadvokaten til et av de kvinnelige ofrene, Trine Rjukan.

Irakeren skal imidlertid være klar for å forklare seg. Hans forsvarer sier imidlertid til VG at han ikke erkjenner straffskyld, og at han ønsker å komme tilbake, men at han ikke får nødvendige reisedokumenter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag