RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Junge, Heiko (SCANPIX)

Siktet for seks voldtekter - flyktet til Irak

Sist oppdatert:
Politiet mener han står bak flere grove overgrep i Oslo.

Da irakeren (33) ble siktet i seks voldtektssaker, flyktet han tilbake til hjemlandet, skriver VG.

Politiet mener de står overfor en serievoldtektsmann som står bak flere grove overgrep i hovedstaden.

- Fem av overgrepene skjedde på offentlig sted og skapte alvorlig frykt. Vi vet hvem han er og vil ha ham tilbake til Norge, sier politiadvokat Kristin Rusdal i Oslo politidistrikt til avisen.

På sporet etter fingeravtrykk
Den irakiske statsborgeren er siktet i seks saker der kvinner har anmeldt ham for voldtekt fra årene 2007 og 2010. Ifølge avisen var det først da politiet fant et fingeravtrykk av mannen i en av de siste sakene, at det viste seg at han kan ha stått bak flere voldtekter og voldtektsforsøk i Oslo.

Slik går han frem
Avisen skriver at fremgangsmåten til mannen er lik i alle sakene. Han har oppsøkt kvinnene og forsøkt å prate med dem. Deretter har han med makt forsøkt å ta seg til rette. Det har ikke kommet til fullbyrdet samleie, men han er siktet for å ha tvunget til seg oralsex og andre handlinger som sidestilles med samleie i straffeloven.

Flyktet til Irak
Irakeren skal ha blitt stresset av at politiet oppsøkte steder hvor han oppholdt seg, og flyktet til Irak.

- Siden vi ikke har noen utleveringsavtale med Irak, er vi avhengige av at han er villig til å komme tilbake, sier bistandsadvokaten til et av de kvinnelige ofrene, Trine Rjukan.

Irakeren skal imidlertid være klar for å forklare seg. Hans forsvarer sier imidlertid til VG at han ikke erkjenner straffskyld, og at han ønsker å komme tilbake, men at han ikke får nødvendige reisedokumenter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere