Gå til sidens hovedinnhold

Siktet for sex med barn under 16 år

Siktelsen mot den tidligere Frp-toppen er utvidet.

Stavanger-politiet utvidet onsdag siktelsen mot tidligere Frp-topp, Trond Birkedal (31), til å ha hatt sex med en person under 16 år.

Les også: 15-åring: - Hadde oralsex med Birkedal

- Siktelsen er utvidet til å gjelde seksuell omgang med en person under 16 år, ut fra straffelovens paragraf 196, sier politiadvokat Fredrik Soma til Dagbladets nettutgave.

Forholdet skal ha funnet sted sommeren 2008.

Siktelsen omfatter også filming av personer som har besøkt Birkedals bolig - i hans boblebad. Den tidligere Frp-toppen ble siktet for ett av disse tilfellene allerede søndag.

Mandag trakk han seg fra alle verv i partiet.

Ikke tatt stilling til straffskyld
- Dette er samme type overtredelser. Han har ifølge siktelsen ved flere anledninger fotografert og filmet mannspersoner på hans baderom uten samtykke og kjennskap, sier Soma.

Birkedal er kjent med den nye siktelsen og er avhørt om de nye forholdene - og skal ha erkjent smugfilming.

- Han har ikke tatt stilling til straffskyld og jeg ønsker heller ikke å si hva som har kommet frem, sier Soma til Rogalands Avis.

Forsvarer stiller spørsmål ved agenda
Birkedals forsvarer, Arvid Sjødin, som er i retten onsdag, stiller spørsmål ved medienes agenda:

- Jeg registrerer at det er kommet alvorlige beskyldninger mot ham i pressen. Vi forholder oss til det politiet etterforsker, men merker oss en betydelig aktivitet i pressen fra enkelte som hevder å være fornærmet i saken, sier Sjødin til Rogalands Avis.

Birkedal er altså siktet etter følgende paragrafer i straffeloven:

  • § 196. Den som har seksuell omgang med barn under 16 år, straffes med fengsel inntil 6 år.
  • § 201b. Den som i ord eller handling utviser seksuelt krenkende eller annen uanstendig atferd i nærvær av eller overfor noen som ikke har samtykket til det.
Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis