Mannen som er siktet for å ha kommet med trusler rettet mot et regjeringsmedlem under Arendalsuka i midten av august er utlevert til Norge, får Nettavisen opplyst.

– Mannen kom til Norge torsdag for en uke siden. Saken etterforskes fremdeles av PST, sier seniorrådgiver Martin Bernsen i PST til Nettavisen.

Mannen er under etterforskning for straffeloven § 115.

– Personen etterforskes av PST for trusler mot myndighetspersoner, oppsummerer Bernsen.

Forsvarer John Christian Elden sier til Nettavisen torsdag at mannen er beskyldt for å ta truet statsministeren:

– Han stiller seg uforstående til siktelsen, skriver Elden i en SMS til Nettavisen, og legger til:

– Han er beskyldt for å ha sagt til en venn av seg at han skulle kvitte seg av statsministeren, og da slo PST til. Han ble arrestert i Danmark, er overført til Oslo og løslatt fra PST.

Nettavisen erfarer at mannen ble overført til helsevesenet, og at han torsdag i forrige uke ble tvangsinnlagt på et norsk sykehus. Om vedkommende fremdeles befinner i helsevesenets hender er ikke kjent.

– Jeg kan ikke kommentere hans medisinske tilstand da det er underkastet taushetsplikt, skriver Elden i en SMS til Nettavisen.

Nettavisen har forsøkt å få en kommentar fra Statsministerens kontor, men foreløpig ikke lyktes.

Den siktede mannen skal ha befunnet seg i Arendal under det årlige arrangementet, men dro deretter til Danmark. VG var i august i kontakt med et vitne som ble avhørt som en del av etterforskningen i saken.

Vitnet fortalte den gang at siktede skal ha utgitt seg for å være i byen for å delta på Arendalsuka og for å holde foredrag.

Mannen ble pågrepet i Danmark i august.