RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Siktet i barnedrapssak pågrepet

Oslo (NTB): En 34 år gammel mann som er siktet for medvirkning til drapet på en ettåring i Oslo, er pågrepet av britisk politi.

Mannen ble avhørt i London i desember i fjor. 6. juni ble han begjært utlevert til Norge og samme dag ble han pågrepet av britisk politi, skriver VG.

Om han blir utlevert til Norge, blir bestemt i et rettsmøte i London 20. juli. Ifølge VG har 34-åringen tidligere samtykket i utlevering.

Det var natt til 10. oktober 2010 at mannen som er bosatt i Storbritannia chattet med sin norske kjæreste i Oslo. Sammen diskuterte de hvordan de skulle få kvinnens datter, som var våken hjemme hos moren, til å høre. Mens kjæresten fulgte med over videosamtalen, skal barnemoren ha holdt det lille barnet opp ned i en bøtte med vann til det sluttet å puste. Ambulanse ble tilkalt, men jenta døde dagen etter på Rikshospitalet.

Den 27 år gamle kvinnen er siktet for forsettlig drap og ble varetektsfengslet i fjor høst. Hun erkjenner de faktiske forholdene, men mener at siktelsen ikke samsvarer med handlingene. Hun har forklart at det var kjæresten som foreslo å holde datteren opp ned i vaskebøtta, mens 34-åringen på sin side mener de sammen ble enige om handlingen.

- Vi venter egentlig bare på å få ham utlevert tidsnok til at vi kan innstille til tiltale og få de to for retten sammen. Vi ønsker ikke en tiltale mot henne alene, samtidig er det begrenset hvor lenge hun kan sitte i varetekt, sier politiadvokat Kristin Rusdal i Oslo politidistrikt til VG. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere